Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το βλέμμα σε Fed και Πούτιν

Σε κλοιό πωλήσεων παρέμεινε για άλλη μια μέρα η διεθνής επενδυτική κοινότητα, καθώς η συνεχιζόμενη υφεσιακή απειλή από τις πληθωριστικές πιέσεις και η ξαφνική ανακοίνωση επιστράτευσης του κολοσσιαίου ρωσικού στρατιωτικού μηχανισμού προκαλεί αν μη τί άλλο τριγμούς στην όποια εναπομείνουσα κολόνα αισιοδοξίας.

Το ΧΑ, σε ένα τέτοιο μοτίβο, δεν θα μπορούσε να πάει αλλού παρά …νοτιότερα, με τον ΓΔ να κινείται μόνιμα σε αρνητικό έδαφος και την πλειοψηφία των εισηγμένων να παρουσιάζουν αδύναμη συμπεριφορά. Η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν για άλλη μια μέρα χαμηλή, εμποδίζοντας στη συναγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, πάντως παραμένει το σενάριο επιστροφής του Δείκτη στη ζώνη υποδοχής των 800 μονάδων, με τη στήριξη των 830 οριακά να χάθηκε, όχι όμως πειστικά.

Η αντίσταση σε ενδεχόμενη ανοδική αντίδραση είναι οι 845, υπενθυμίζοντας ότι η εβδομάδα καταλύεται από την προσμονή για τις ανακοινώσεις της Fed σχετικά με την -εξαιρετικά πιθανή- αύξηση του επιτοκίου αναφοράς, με υποψήφια μεγέθη το 0,75% και το 1%.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.