Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Ο ΓΔ σπάει το σερί των 6 πτωτικών εβδομάδων

Η τελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας βρήκε τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στο χαμηλό ημέρας, μετά τις πιέσεις που δέχτηκαν όλες οι χρηματαγορές στην ανακοίνωση των μακροοικονομικών στις ΗΠΑ.

Ακόμα κι έτσι, πάντως, ο Δείκτης κατάφερε να δει την πρώτη του ανοδική εβδομάδα μετά από 6 συνεχόμενες πτωτικές, ανακουφίζοντας έστω και εν μέρει το αρνητικό κλίμα. Το επίπεδο των 805-808 μονάδων συνιστά τη στήριξη σε όποια ανοδική προσπάθεια, με επόμενο επίπεδο τις 840, ενώ το κακό κλίμα δίνει ζωή στο σενάριο της επαναφοράς στις 785 μονάδες, που οριοθετούν εξάλλου και τη μεσοπρόθεσμη ανοδικότητα των τελευταίων 2μιση ετών.

Η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα τόσο της Παρασκευής όσο και πολλών εβδομάδων δεν επιτρέπει στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, με τη γενικότερη παρατήρηση ότι το ΧΑ είναι μεν πολύ πιο ανθεκτικό από όλα τα λοιπά ανά τον κόσμο, ωστόσο παραμένει έρμαιο των διαθέσεων των ξένων χαρτοφυλακίων, εξαιτίας ακριβώς του αβαθούς χαρακτήρα του.

Σε μετοχικό επίπεδο, ακόμα και εν μέσω “αδικίας” για τις αποτιμήσεις πολλών εισηγμένων που δεν αξίζουν τέτοια εικόνα, παραμένουν ενδιαφέροντες επενδυτικοί προορισμοί οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, CENER, ΚΡΙ, οι τεχνολογικές όπως ΚΟΥΕΣ, ΕΝΤΕΡ και ΕΠΣΙΛ, ενώ δεν πρέπει να αμελούνται οι ευκαιρίες στην αγορά εισηγμένων εταιρικών ομολόγων που δίνουν λύση σε αμυντικά χαρτοφυλάκια που αναζητούν σταθερές αποδόσεις, με καλύτερα όλων τα ΜΟΗ, ΟΠΑΠ και ΕΛΧΑ.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.