Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Η αδυναμία στις τεχνολογικές μετοχές πίεσε ολόκληρο το ταμπλό της Νέας Υόρκης την Δευτέρα

  • Home
  • Market News
  • Η αδυναμία στις τεχνολογικές μετοχές πίεσε ολόκληρο το ταμπλό της Νέας Υόρκης την Δευτέρα

Οι μετοχές τη Δευτέρα υποχώρησαν για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση λόγω της πίεσης από την περασμένη εβδομάδα, όταν η Fed σηματοδότησε ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, το οποίο έχει ξυπνήσει την ανησυχία ότι τα η οικονομία θα οδηγηθεί σε ύφεση. 

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) υποχώρησε κατά -0,90%, ο Dow Jones Industrials ($DOWI) κατά -0,49% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) κατά -1,42%. 

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης αρνητικοί, με μόνη εξαίρεση αυτόν της Ενέργειας.

Μετοχές

Οι μετοχές των τσιπ συνέχισαν να υποχωρούν τη Δευτέρα μετά την προειδοποίηση του Bloomberg Intelligence ότι το ενδεχόμενο μια οικονομική ύφεση να ωθήσει την αδυναμία της ζήτησης στην τελική αγορά πέρα από τις καταναλωτικές συσκευές δημιουργεί υψηλό κίνδυνο περαιτέρω περικοπών στις εκτιμήσεις των πωλήσεων και των κερδών ανά μετοχή των κατασκευαστών τσιπ.  Ως αποτέλεσμα, η NXP Semiconductors NV (NXPI) έκλεισε με πτώση άνω του -2%, και οι Nvidia (NVDA), Qualcomm (QCOM), Advanced Micro Devices (AMD),  Broadcom (AVGO) και Marvel Technology (MRVL), μεταξύ άλλων, έκλεισαν με πτώση άνω του -1%.

Η Walt Disney (DIS) έκλεισε με πτώση άνω του -4% και ηγήθηκε των ηττημένων του Dow Jones Industrials, αφού μείωσε τις προβλέψεις για τα κέρδη του Σαββατοκύριακου έναρξης της συνέχειας του Avatar στα 130-150 εκατ. δολάρια από προηγούμενη πρόβλεψη άνω των 150 εκατ. δολαρίων.

Η Meta Platforms (META) έκλεισε και αυτή με πτώση άνω του -4% μετά την επίσημη καταγγελία των εποπτικών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η εταιρεία φέρεται να συμπιέζει τους ανταγωνιστές της στις αγγελίες, συνδέοντας το Facebook Marketplace με το δικό της κοινωνικό δίκτυο.

Η Amazon.com (AMZN), τέλος, έκλεισε με πτώση άνω του -3%, αφού η Evercore ISI μείωσε την τιμή-στόχο της μετοχής στα 150 δολάρια από 170 δολάρια, επικαλούμενη διάφορα ιδιόκτητα στοιχεία που υποδηλώνουν συνεχιζόμενη εξασθένηση της ζήτησης στο online λιανικό εμπόριο και στο cloud computing.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με πτώση -21,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε κατά +9,3 μ.β., στο 3,575%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.