Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Η Κίνα καταργεί τους περιορισμούς και δίνει ανάσα στη Wall Street

  • Home
  • Market News
  • Η Κίνα καταργεί τους περιορισμούς και δίνει ανάσα στη Wall Street

Οι μετοχές είχαν στήριξη την Τρίτη από τις ελπίδες ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα βελτιωθεί μετά τη λήψη μέτρων από την Κίνα για την άρση των περιορισμών του Covid, η οποία δήλωσε ότι θα ανοίξει ξανά τα σύνορά της και θα καταργήσει τους περιορισμούς καραντίνας για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες από τις 8 Ιανουαρίου. Επίσης, θα καταργηθούν οι ισχύοντες περιορισμοί στον αριθμό των διεθνών πτήσεων μεταξύ της Κίνας και του υπόλοιπου κόσμου και στη χωρητικότητα των επιβατών.

Επιπλέον, οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιρειών αυξήθηκαν, με τις τιμές του χαλκού να σκαρφαλώνουν σε υψηλό 6 εβδομάδων, λόγω της αισιοδοξίας ότι η ζήτηση βιομηχανικών μετάλλων θα βελτιωθεί μετά την επαναλειτουργία της οικονομίας της Κίνας.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) έκλεισε με πτώση -0,40%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) (DIA) έκλεισε με άνοδο +0,11% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με πτώση -1,48%.

Επιπλέον, οι περισσότεροι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν ανάμεικτοι, με μεγαλύτερο κερδισμένο αυτόν της Ενέργειας και μεγαλύτερο χαμένο αυτόν των Κατ/κών Αγαθών Διακριτικής Ευχέρειας.

Μετοχές

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις καζίνο με έκθεση στο Μακάο σημείωσαν άνοδο χθες, λόγω της άρσης της καραντίνας για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες.  Έτσι, η Wynn Resorts (WYNN) έκλεισε με άνοδο άνω του +4% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον S&P 500, μαζί με την Las Vegas Sands (LVS).

Οι εισηγμένες στις ΗΠΑ κινεζικές μετοχές κινήθηκαν και αυτές ανοδικά, μετά την ανακοίνωση του τερματισμού των πολιτικών Covid Zero. Ως αποτέλεσμα, η JD.com (JD) έκλεισε με άνοδο άνω του +4% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Nasdaq 100, μαζί με την Alibaba Group Holding (BABA) και τη Baidu (BIDU). Επιπλέον, η NetEase (NTES) έκλεισε με άνοδο άνω του +2% και η Pinduoduo (PDD) με άνοδο άνω του +1%.

Η Tesla (TSLA), από την άλλη, έκλεισε με πτώση άνω του -11% σε νέο χαμηλό 2 ετών και ηγήθηκε των χαμένων του S&P 500 και του Nasdaq 100, αφού το Reuters ανέφερε ότι η εταιρεία θα λειτουργήσει την παραγωγή οχημάτων στο εργοστάσιο της Σαγκάης με μειωμένο ρυθμό από τις 3 έως τις 19 Ιανουαρίου και θα σταματήσει την παραγωγή από τις 20 έως τις 31 Ιανουαρίου για την κινεζική Πρωτοχρονιά.

Οι μετοχές τεχνολογικών εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης, τέλος, κινήθηκαν επίσης χαμηλότερα και επιβάρυναν τη συνολική αγορά.  Έτσι, η Netflix (NFLX) έκλεισε με πτώση άνω του -3%, η Alphabet (GOOGL) και η Amazon.com (AMZN) με πτώση άνω του -2% και, τέλος, η Apple (AAPL) και η Meta Platforms (META) με πτώση άνω του -1%.

Ομόλογα

Οι παγκόσμιες αγορές ομολόγων υποχώρησαν την Τρίτη λόγω της ανησυχίας ότι η επαναλειτουργία της οικονομίας της Κίνας θα ενισχύσει τον πληθωρισμό. Ως αποτέλεσμα, τα 10ετή  Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με πτώση -24 μ.β. και η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε κατά +10,2 μονάδες βάσης, στο 3,848%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.