Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Η προσδοκία για χαμηλότερο ΔΤΚ στις ΗΠΑ έδωσε ώθηση για δεύτερη μέρα στην Wall Street

  • Home
  • Market News
  • Η προσδοκία για χαμηλότερο ΔΤΚ στις ΗΠΑ έδωσε ώθηση για δεύτερη μέρα στην Wall Street

Μια χαλάρωση του πληθωρισμού θα ενίσχυε την υπόθεση των λιγότερο επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων της Fed.  Η προσδοκία της αγοράς είναι ότι την Πέμπτη ο ΔΤΚ των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο θα υποχωρήσει στο 6,5% ετησίως από 7,1% τον Νοέμβριο και ότι ο αντίστοιχος χωρίς τρόφιμα και ενέργεια τον Δεκέμβριο θα υποχωρήσει στο 5,7% ετησίως από 6,0% τον Νοέμβριο. Οι εκθέσεις αυτές θα είναι χαμηλότερες από τα υψηλά 40 ετών του +9,1% ετησίως (γενικός) και του +6,6% ετησίως (βασικός) που παρατηρήθηκαν στα μέσα του 2022.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) έκλεισε με άνοδο +1,28%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) με άνοδο +0,80% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με άνοδο +1,76%.

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης θετικοί με μεγαλύτερο κερδισμένο αυτόν του Real Estate.

Μετοχές

Οι χαμηλότερες αποδόσεις των ομολόγων έδωσαν ώθηση στις μετοχές τεχνολογίας και στη συνολική αγορά.  Έτσι, η Amazon.com (AMZN) έκλεισε με άνοδο άνω του +5% ενώ η Alphabet (GOOGL), η Marvell Technology (MRVL) και η Datadog (DDOG) με άνοδο άνω του +3%. Η Microsoft (MSFT) έκλεισε με άνοδο άνω του +3% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Dow Jones Industrials, ενώ η Apple (AAPL) έκλεισε με άνοδο άνω του +2%.

Η GE HealthCare Technologies (GEHC) έκλεισε με άνοδο άνω του +8% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον S&P 500, αφού ανακοίνωσε ότι τα προκαταρκτικά έσοδα του δ’ τριμήνου ήταν 4,9 δισ. δολάρια και προέβλεψε για το 2023 οργανική αύξηση των εσόδων της τάξης του 5% έως 7% σε ετήσια βάση και προσαρμοσμένο περιθώριο κέρδους προ φόρων και τόκων 15% έως 15,5%.

Η Illumina (ILMN) έκλεισε με άνοδο άνω του +5% μετά την έναρξη της κάλυψης της μετοχής από την HSBC με αξιολόγηση buy και τιμή-στόχο τα 300 δολάρια.

Η Verizon Communications (VZ), από την άλλη, έκλεισε με πτώση άνω του -1% και ηγήθηκε των χαμένων του Dow Jones Industrials μετά τα στοιχεία του Bloomberg που έδειξαν ότι το Eaton Vance Tax-Managed Value Fund εγκατέλειψε τη θέση του στη Verizon.

Η Salesforce (CRM) έκλεισε με πτώση άνω του -1% μετά την υποβάθμιση της μετοχής από την Bernstein σε underperform από market perform.

Ομόλογα

Η ενίσχυση των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων την Τετάρτη στήριξε τις τιμές των ομολόγων. Έτσι, τα 10ετή Μαρτίου(ZNH23)  έκλεισαν με άνοδο +14 μ.β. και η απόδοση των 10ετών υποχώρησε κατά -6,5 μ.β., στο 3,554%. 

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.