Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Τα πρώτα αποτελέσματα από τη Microsoft συνέχισαν τη χθεσινή ανάμεικτη εικόνα στη Wall Street

  • Home
  • Market News
  • Τα πρώτα αποτελέσματα από τη Microsoft συνέχισαν τη χθεσινή ανάμεικτη εικόνα στη Wall Street

Η Credit Suisse δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να αυξηθούν οι κίνδυνοι στα χαρτοφυλάκια μετοχών και ότι οι αγορές αποτιμούν υπερβολική αισιοδοξία όσον αφορά την πορεία του πληθωρισμού και τις δράσεις της κεντρικής τράπεζας, ενώ προειδοποιεί ότι τα εταιρικά κέρδη θα παραμείνουν υπό πίεση, με τα περιθώρια κέρδους να μειώνονται από τα επίπεδα ρεκόρ, καθώς η οικονομική ανάπτυξη παραπαίει και τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος χρηματοδότησης και η τιμολογιακή δύναμη μειώνεται.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) έκλεισε την Τετάρτη με πτώση -0,02%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) με άνοδο +0,03% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με πτώση -0,27%.

Οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης ανάμεικτα, με μεγαλύτερο κερδισμένο αυτόν των Χρηματο-οικονομικών και μεγαλύτερο χαμένο αυτόν των Υπηρεσιών Δημόσιας Ωφέλειας.

Μετοχές

Η Microsoft (MSFT) έκλεισε με πτώση -0,59%, αλλά πολύ πάνω από τις απώλειες άνω του -4%, μετά την ανακοίνωση εσόδων 52,75 δις. δολαρίων για το β’ τρίμηνο, κάτω από την εκτίμηση των 52,93 δις. δολαρίων, και την πρόβλεψη ότι οι πωλήσεις του γ’ τριμήνου στην επιχείρηση cloud  Azure θα επιβραδυνθούν κατά 4 ή 5 μονάδες από το τέλος του β’ τριμήνου. Άλλες μετοχές cloud υποχώρησαν λόγω των ειδήσεων της Microsoft, με την Datadog (DDOG) να κλείνει με πτώση άνω του -3%, την Alphabet (GOOGL) με πτώση άνω του -2% και την Adobe (ADBE) με πτώση -0,8%.

Η Nasdaq (NDAQ) έκλεισε με πτώση άνω του -6% μετά την πρόβλεψη για λειτουργικά έξοδα του 2023 ύψους 1,77 έως 1,85 δισ. δολαρίων, στο μέσο της τιμής τους πάνω από την εκτίμηση των 1,78 δισ. δολαρίων.

Η Capital One Financial (COF), από την άλλη, έκλεισε με άνοδο άνω του +8% μετά την ανακοίνωση των καθαρών εσόδων του δ’ τριμήνου ύψους 9,04 δισ. δολαρίων, πάνω από την εκτίμηση των 9,01 δισ. δολαρίων, και την παρακράτηση 2,42 δισ. δολαρίων για ζημίες από δάνεια, πολύ πάνω από την πρόβλεψη των 1,85 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές των μέσων ενημέρωσης, τέλος, σημείωσαν ράλι, αφού ο Rupert Murdoch δήλωσε ότι εγκαταλείπει τα σχέδιά του να διερευνήσει την επανασύνδεση της Fox Corp και της News Corp, δύο εταιρειών μέσων ενημέρωσης που ελέγχει.  Ως αποτέλεσμα, η Warner Bros Discovery (WBD) έκλεισε με άνοδο άνω του +8% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Nasdaq 100, ενώ η Paramount Global (PARA) με άνοδο άνω του +5%, η News Corp (NWSA) με άνοδο άνω του +4% και η Walt Disney (DIS) με άνοδο +2% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Dow Jones Industrials.

Ομόλογα

Η αδυναμία των μετοχών χθες προκάλεσε κάποιες αγορές ασφαλών καταφυγίων των ομολόγων. Έτσι, τα 10ετή του Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με άνοδο +3,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών υποχώρησε κατά -0,8 μ.β., στο 3,445%.

Για ενημέρωση σχετικά με το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Για τη συνεχή σας live ενημέρωση επισκεφθείτε το OT Markets Live.