Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Οριακή επικράτηση των αγοραστών με υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα

Μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια να συντηρηθούν οι ισορροπίες συνετελέσθη στην προτελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, με βασικό χαρακτηριστικό τον υψηλό βαθμό απορροφησιμότητας των έντονων ρευστοποιήσεων, κυρίως στις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Και μάλιστα, οι αρκετά υψηλοί όγκοι των 85 εκατομμυρίων ευρώ επιρρωνύουν την πεποίθηση ότι επιστρατεύτηκαν μεγάλες δυνάμεις ώστε να συντηρηθεί ο ΓΔ σε θετική -τελικά- περιοχή μετά από εκτεταμένες μάχες πέριξ του αμετάβλητου.

Παραδόξως, την παράσταση δεν έκλεψε ο τραπεζικός κλάδος, ως είθισται, καθώς κάτω από το ¼ των συναλλαγών απευθύνθηκε στις μετοχές των 4 συστημικών, με ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ και ΟΤΕ να πρωταγωνιστούν, τουλάχιστον σε τζίρους, και μονάχα τον δεύτερο να κλείνει με θετικό πρόσημο.

Τα αντανακλαστικά των αγοραστών σε αυτήν την περιοχή είναι κρίσιμα, δεδομένης και της προφανούς αδυναμίας στη Wall Street να μαζευτούν οι εβδομαδιαίες απώλειες, υπενθυμίζοντας ότι το κενό μέχρι την περιοχή των 800 μονάδων δεν είναι και τόσο .. δύσκολο να επιτευχθεί εάν δεν πεισθούν οι επενδυτές για την άμβλυνση των κινδύνων που χαλούν το κλίμα, με την πρώτη αντίσταση να φαίνεται στις 880.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.