Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Οι μετοχές υποχωρούν λόγω της πρόβλεψης μιας αυστηρότερης παγκόσμιας νομισματικής πολιτικής

  • Home
  • Market News
  • Οι μετοχές υποχωρούν λόγω της πρόβλεψης μιας αυστηρότερης παγκόσμιας νομισματικής πολιτικής

Τα επίπεδα ρεκόρ του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, και ο ΔΤΚ της Ευρωζώνης τον Αύγουστο να σκαρφαλώνει με ρυθμό ρεκόρ +9,1% ετησίως, ώθησε την απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund σε υψηλό 2 μηνών, με την ΕΚΤ να εξετάζει μια επιθετική παρέμβαση για τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής. Στις ΗΠΑ, τα σχόλια της προέδρου της Fed του Κλίβελαντ, Μέστερ επιβάρυναν τις μετοχές, καθώς υποστήριξε ότι η αύξηση των επιτοκίων πάνω από το 4% στις αρχές του επόμενου έτους θα είναι αναπόφευκτη.

Δείκτες

Αρνητικά πρόσημα καταγράφηκαν και στους 3 βασικούς δείκτες στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τον S&P 500 να κλείνει με πτώση -0,78%, υποχωρώντας σε χαμηλό 1 μήνα, τον Dow Jones να κλείνει με πτώση -0,88%, υποχωρώντας σε χαμηλό 6 μηνών, και τον Nasdaq να κλείνει με πτώση -0,57%.

Μετοχές

Oι μετοχές έλαβαν κάποια στήριξη την Τετάρτη, αφού τα μηνιαία στοιχεία από την ADP αποκάλυψαν ότι οι εργοδότες στις ΗΠΑ αύξησαν τον αριθμό των εργαζομένων αλλά σημαντικά κάτω από τις προβλέψεις, κατά +132.000, χειρότερα από τις προσδοκίες για +300.000 και τη μικρότερη αύξηση των τελευταίων 19 μηνών.

Τεχνολογικές Μετοχές

Οι μετοχές των εταιριών παραγωγής ημιαγωγών υποχώρησαν την Τετάρτη, καθώς η Citigroup προειδοποίησε ότι η πτώση των εκτιμήσεων για τα κέρδη μπορεί να προκαλέσει πτώση των μετοχών τους κατά 25%. Η Nvidia, η Marvel Technology και η AMD σημείωσαν πτώση άνω του 2%, ενώ πάνω από 1% έχασαν οι Intel, Qualcomm, Broadcom, Align Technology και Lam Research.

Μετοχές μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Μετά την ανακοίνωση της Snap την Τετάρτη ότι θα μειώσει το προσωπικό της κατά 20% και θα μειώσει τις επενδύσεις σε λίγες επιλεγμένες επιχειρήσεις σε μια προσπάθεια να μειώσει τα έξοδα, οι μετοχές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αυξήθηκαν κατακόρυφα. Η Pinterest  και η Snap ολοκλήρωσαν την ημέρα με άνοδο άνω του 8%, ενώ η Meta Platforms έκλεισε με άνοδο άνω του 3% για να ηγηθεί των κερδισμένων του S&P 500.

Κινεζικές μετοχές εισηγμένες στις ΗΠΑ

Οι οικονομικές εκθέσεις έδειξαν ότι τον Αύγουστο, η δραστηριότητα στους τομείς της παραγωγής και των υπηρεσιών της Κίνας ήταν υψηλότερη από την αναμενόμενη. Η Pinduoduo οδήγησε τους κερδισμένους στον Nasdaq 100 κλείνοντας με άνοδο άνω του +7%. Επιπλέον, η JD.com και η Baidu έκλεισαν την ημέρα με κέρδη άνω του 4% και 3%, αντίστοιχα, ενώ η Alibaba Group Holding και η NetEase έκλεισαν με κέρδη άνω του 1% η καθεμία.

Ομόλογα

Οι τιμές των ομολόγων ανέκαμψαν από τα χειρότερα επίπεδά τους την Τετάρτη με αφορμή τη μικρότερη του αναμενόμενου αύξηση της μεταβολής της απασχόλησης τον Αύγουστο. Τα 10ετή ομόλογα του Σεπτεμβρίου (ZNU22) έκλεισαν την Τετάρτη με πτώση -4 ticks και η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε κατά +3,9 μ.β. στο 3,142%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.