Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Σε νέα χαμηλά μήνα ο Γενικός Δείκτης

Με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα και εν απουσία οποιουδήποτε αγοραστικού ενδιαφέροντος που θα μπορούσε να αναχαιτίσει έστω και μερικώς τις -ευτυχώς- μέτριες ρευστοποιήσεις, ο Γενικός Δείκτης συνέχισε πτωτικά, ακολουθώντας εξάλλου και το επενδυτικό κλίμα παγκοσμίως, που παραμένει αρνητικό.

O τραπεζικός κλάδος απορρόφησε τα 4/10 του συνολικού όγκου, δεν παρατηρήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σημαντική ανταλλαγή τίτλων στον ΟΤΕ. Σε τεχνικό επίπεδο, προφανώς παραμένει το πτωτικό μοτίβο, με την αντίσταση στις 880 μονάδες και τη ζώνη υποδοχής στην πτώση τις 800 μονάδες.

Τα δεδομένα σε μακροοικονομικό επίπεδο τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή σκηνή συνεχίζουν αδύναμα, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να στέκει το πληθωριστικό κύμα και οι συν αυτώ προεκτάσεις σε υφεσιακό τυφώνα, ενώ παρατηρούμε με κομμένη την ανάσα την -έως τώρα- αδυναμία της ΕΚΤ να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο μέσω επιτοκιακών στοχεύσεων, προφανώς αμυνόμενη στην ενεργειακή κρίση και την πολιτική αποσταθεροποίηση που ελλοχεύει.

Το κλείσιμο στα χαμηλά ημέρας του ΓΔ και η μόνιμα πτωτική βραχυπρόθεσμη τάση δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την οποιαδήποτε γενναία επενδυτική απόφαση, με το σύνολο των εμπλεκομένων να προτιμούν να περιμένουν διστακτικά κάποιον καίριο καταλύτη.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.