Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Το Χρηματιστήριο Αθηνών αποδεικνύει και πάλι την ωριμότητά του

Παρά τις πιέσεις στα διεθνή Χρηματιστήρια, ο ΓΔ όχι μόνο έκλεισε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες, αλλά και ουσιαστικά μάζεψε όλες τις πρωινές απώλειες που τον είχαν οδηγήσει έως και το -1%. Κατ’ αυτόν τον τρόπο απεδείχθη για άλλη μια φορά η σχετική ανθεκτικότητα των περισσοτέρων εισηγμένων σε μεσαία και μεγάλη κεφ/ση, υπό τη σκιά, βεβαίως, μιας υφεσιακής πανώλης που ζυμώνεται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ειδική μνεία για τον όγκο συναλλαγών πάνω από 110 εκατομμύρια, και κατά πολύ ανώτερο του μεσοσταθμικού. Η εικόνα οφείλεται ξεκάθαρα από τις αναγκαστικές εισροές και εκροές λόγω rebalancing, κάτι που επιρρωνύεται από την παρατήρηση των 40 εκατομμυρίων, στην κανονική συνεδρίαση.

Κατά τα λοιπά, δεν υπήρξε κάποιο σημαντικό ενδιαφέρον σε συγκεκριμένο τίτλο, με τον ΓΔ να κράτησε για τρίτη φορά σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα την περιοχή των 830 μονάδων, με την αντίσταση να φαίνεται προσώρας στις 845, και ζώνη υποδοχής στην πτώση τις 797.

Επαναλαμβάνουμε ότι σε μεσοπρόθεσμη ανάλυση, οι μετοχικές αγορές έχουν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, διότι το μίγμα υψηλού πληθωρισμού και αυξανόμενων επιτοκίων αναφοράς παραδοσιακά οδηγεί σε πιέσεις, ενώ προς το παρόν αντιμετωπίζουμε σοβαρά το σενάριο της ύφεσης, με τον στασιμοπληθωρισμό να απειλεί επικίνδυνα εάν δεν μεταβληθούν άρδην τα δεδομένα.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.