Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Netflix: Βρέθηκε στο στόχαστρο αγοραστών μετά από την ισχυρή πτωτική πορεία της

  • Home
  • US Markets
  • Netflix: Βρέθηκε στο στόχαστρο αγοραστών μετά από την ισχυρή πτωτική πορεία της
Netflix share

Η μετοχή της Netflix (NASDAQ:NFLX) διένυσε το χειρότερο εξάμηνο στην ιστορία της, καθώς χάθηκαν τα 7/10 της κεφαλαιοποίησης εν μέσω γενικότερων πιέσεων στη Wall Street. Ωστόσο, η σαφέστατη αποστροφή μεγάλου μέρους των επενδυτών για τη μετοχή της κατά τ’ άλλα εξαιρετικής εταιρείας, μπορεί να αποδοθεί και στην αρνητική προσδοκία ότι το σήμα κατατεθέν, ήτοι η απουσία διαφημίσεων σε όλη τη φαρέτρα των προϊόντων της, απειλείται με άρση μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με τα προ μηνών λεγόμενα (ή υπονοούμενα) της διοίκησης.

Προς το παρόν, σε μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα η μετοχή φαίνεται “φθηνή”, τουλάχιστον όσο δεν αλλάζουν άρδην τα χρηματοοικονομικά της, και η βάση των 160-190 δολαρίων που συντηρήθηκε για τέσσερεις μήνες (!) παραμένει ο άξονας περιστροφής. Μια επιστροφή μέχρι και τα 330 δολάρια είναι άκρως δικαιολογημένη, με κοντινή στήριξη τα 200-205, ενώ προφανώς ένα εβδομαδιαίο κλείσιμο κάτω από τα 160 θα προκαλέσει εκ νέου έξοδο από αγοραστικές θέσεις.

Όσον αφορά στα χρηματοοικονομικά μεγέθη, η εταιρεία παραδίδει επίμονα αύξηση κύκλου εργασιών για τουλάχιστον 4 τρίμηνα (+16,28%, +16,03%, +9,83%, +8,56%), με σχεδόν αντίστοιχες αυξήσεις στην κερδοφορία. Με μόνο αρνητικό την απουσία μερισματικής απόδοσης, η εταιρεία παραμένει μια καλή επενδυτική επιλογή μεσαίου ρίσκου έχοντας λόγο τιμής προς κέρδη ανά μετοχή στο 21, ενώ ο φόβος προέρχεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τη μακροοικονομική κατάσταση παγκοσμίως.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.