Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Μια βόλτα στο δασάκι των 800 μονάδων

Με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα και σε συνάφεια με τη γενικότερη προσπάθεια σε όλες τις χρηματαγορές να σταματήσει το πτωτικό κρεσέντο, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να δώσει την πρώτη θετική συνεδρίαση μετά από 4 συνεχόμενες αρνητικές.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, δοκιμάστηκε το ψυχολογικής σημασίας επίπεδο των 800 μονάδων, με την αντίσταση να στέκει στις 810-815. Το χαμηλό της κίνησης στις 785 μονάδες ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί σε εβδομαδιαίο view, καθότι εφόσον η εβδομάδα κλείσει πάνω από εδώ, απομακρύνεται ο προσώρας κίνδυνος διάσπασης της μακροπρόθεσμης ανοδικότητας που συντηρείται εδώ και 2μιση έτη, με παράλληλη θέση εξόδου από βαριές αγοραστικές θέσεις. Στο αρνητικό σενάριο συνέχισης της έντονης πτώσης, η επόμενη στάση φαίνεται στις 770 μονάδες που συνιστούν εξάλλου και το κάτω όριο της υφιστάμενης πτωτικότητας με άξονα την αδυναμία τον Αύγουστο να καταγραφούν νέα υψηλά κίνησης, στη ζώνη των 900.

Στη χθεσινή ανοδική αντίδραση, πολύ καλά συμπεριφέρθηκαν για δεύτερη συνεδρίαση οι μετοχές του ομίλου ΓΕΚ που υπεραπέδωσαν, υπονοώντας ότι πολλά βλέμματα έχουν πέσει πάνω τους, εν αντιθέσει με την κοιλιά που έχουν κάνει οι μοναδικές ανθεκτικές στην πτώση ΕΛΠΕ και ΜΟΗ, χάρη στην πρότερη ανοδική κίνηση της τιμής του πετρελαίου.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.