Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Wall Street: Αισιόδοξα ξεκινά η χρηματιστηριακή εβδομάδα

  • Home
  • US Markets
  • Wall Street: Αισιόδοξα ξεκινά η χρηματιστηριακή εβδομάδα

Στο πλαίσιο της μερικής άμβλυνσης των επενδυτικών κινδύνων, η Wall Street κινήθηκε έντονα ανοδικά κατά την πρώτη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας. Οι βασικοί δείκτες έκλεισαν με ισχυρά κέρδη, καθώς τόσο ο 500άρης μεγάλης κεφ/σης βρέθηκε στο +2,59%, όσο και ο βιομηχανικός 30άρης στο +2,66%, ο οποίος μάλιστα φαίνεται να αντιδρά από καλό τεχνικό σημείο. Ο τεχνολογικός 100άρης έμεινε ελάχιστα πίσω στο +2,27%, διορθώνοντας από τα υψηλά του προς το τέλος της συνεδρίασης, επιδεικνύοντας μια μέτρια αδυναμία δεδομένης και της επιθετικότερης φύσης του. Η μικρή κεφ/ση του Russell2000 επίσης βρέθηκε σε καλή ημέρα, κλείνοντας κοντά στα υψηλά ημέρας με κέρδη της τάξεως του 2,65%.

Κλαδικά, και οι 11 του S&P ήταν πράσινοι καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, με βασικό πρωταγωνιστή προφανώς την ενέργεια (+5,77%) εξαιτίας της, επίσης, έντονης ανοδικής κίνησης του πετρελαίου, μετά και τις ανακοινώσεις του OPEC+ για τον προσδιορισμό μιας «δίκαιης τιμής» στα 90 δολάρια ανά βαρέλι brent.

Η άνοδος αποτυπώθηκε, επίσης, στους δευτεραθλητές των κλάδων α’ υλών (+3,40%), τεχνολογίας (+3,15%) και βιομηχανίας (+3,05%), με αδύναμο κρίκο τα καταναλωτικά (Discr.) στο +0,24%.

Από τη μεγάλη κεφ/ση, ηγήθηκαν οι Alcoa (+11,08%) και Marathon Oil (+10,58%), αμφότερες σε βραχυπρόθεσμο πτωτικό momentum (η Alcoa φαίνεται να έχει ακόμα λίγα περιθώρια ανόδου) δίδοντας καλή ευκαιρία πρώτων ρευστοποιήσεων σε υψηλά σχετικά επίπεδα, ενώ στις επόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, εφόσον έρθουν, πιθανολογείται μαζικότερη έξοδος και αύξηση συναλλακτικής δραστηριότητας.

Στον S&P500, το επίπεδο των 3720 μονάδων έχει ένα ενδιαφέρον εν είδει αντίστασης και πρώτων αναχωμάτων στην άνοδο, καθώς αφενός διεσπάσθη καθοδικά με χάσμα διαφυγής την 23η Σεπτεμβρίου, αφετέρου δοκιμάστηκε χωρίς επιτυχία στις επόμενες 4 συνεδριάσεις. Υπενθυμίζουμε, τέλος, ότι ο μεγάλος δείκτης κινείται προς την περιοχή των 3200 μονάδων ως το κάτω όριο της ισχυρής πτωτικής τάσης που οριοθετείται χρονικά από τις αρχές του έτους, με τα τρία σήματα short να βρίσκονται ακόμα εν ισχύ.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.