Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Μέτριοι τζίροι με αισιόδοξο σενάριο στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Σε συνάφεια με τη γενικότερη αισιοδοξία που προκύπτει σε όλα τα ταμπλό τόσο στις ευρωαγορές όσο και στη Wall Street, το ΧΑ κατάφερε να δώσει τη δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, με σχετική αύξηση της -έως πρότινος- χλιαρής συν/κής δραστηριότητας.

Το γενικότερο μοτίβο θέλει τον τον ΓΔ να αντιδρά από ενδιαφέρον τεχνικό σημείο, διασπώντας απνευστί και το επίπεδο των 815 μονάδων που συνιστούσε την κοντινή αντίσταση στον δρόμο για τις 840 μονάδες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, σώζεται προσώρας η ανοδικότητα των τελευταίων 2μιση ετών, με πολλές αισιόδοξες προεκτάσεις στο τεχνικό κομμάτι, εφόσον αμβλυνθούν, εστω και εν μέρει, τα μακροοικονομικά που πιέζονται από τον αυξημένο πληθωρισμό και τη συν αυτώ ανάγκη αύξησης των επιτοκίων από τις μεγάλες Κεντρικές Τράπεζες.

Για τη συνέχεια, οι 812 είναι ένα καλό βραχυπρόθεσμο πάτημα σε περίπτωση διόρθωσης, με καλύτερη συμπεριφορά από τις ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΓΕΚ και ΤΕΝΕΡΓ, τουλάχιστον από τη μεγάλη κεφ/ση. Τέλος, καλό σημάδι ήταν και χθες η άμεση ανταπόκριση του τραπεζικού κλάδου που φάνηκε πρόθυμος να συμμετέχει τα μάλα στην άνοδο, με τον ΔΤΡ να υπεραποδίδει έναντι όλων των υπολοίπων, ενώ και το κλείσιμο στα υψηλά ημέρας προσθέτει πόντους για τη συνέχιση της κίνησης.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Επιπλέον, δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.