Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Οι τεχνολογικές και τραπεζικές μετοχές δίνουν ώθηση στις αγορές

  • Home
  • Market News
  • Οι τεχνολογικές και τραπεζικές μετοχές δίνουν ώθηση στις αγορές

Οι μετοχές τη Δευτέρα σημείωσαν έντονη άνοδο χάρη στα ισχυρά τριμηνιαία τραπεζικά κέρδη και τις χαμηλότερες αποδόσεις των ομολόγων.  Τα κέρδη στις τραπεζικές μετοχές ήταν θετικά για τη συνολική αγορά, αφού η Bank of America και η Bank of New York Mellon ανακοίνωσαν ισχυρότερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία έσοδα. Η Goldman Sachs και η Tesla είναι μεταξύ των εταιρειών που έχουν προγραμματιστεί να ανακοινώσουν τα δικά τους έσοδα αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 (SPY) τη Δευτέρα έκλεισε με άνοδο +2,65%, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones (DIA) με άνοδο +1,86% και ο δείκτης Nasdaq 100 (QQQ) με άνοδο +3,46%.

Επιπλέον, όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν στο πράσινο, με τα καταναλωτικά αγαθά διακριτικής ευχέρειας να ηγούνται των κερδών με αύξηση άνω του +4%, και το Real Estate, τις τηλεπικοινωνίες και τις τεχνολογίες πληροφορικής να ακολουθούν με αύξηση άνω του 3%.

Μετοχές

Ένα μεγάλο ράλι έλαβε χώρα στις τεχνολογικές μετοχές χθες, το οποίο έδωσε ώθηση σε ολόκληρη την αγορά. 

Πιο συγκεκριμένα, η Atlassian Corp (TEAM) έκλεισε με άνοδο άνω του +8% και η Tesla (TSLA) έκλεισε με άνοδο άνω του +7%.  Ακολούθησαν η Amazon.com (AMZN), η Netflix (NFLX) και η Intuit (INTU) με άνοδο άνω του +6%, ενώ η Nvidia (NVDA), η Okta (OKTA) και η Meta Platforms (META) έκλεισαν με άνοδο άνω του +5%.

Όσον αφορά στον τραπεζικό κλάδο, η JPMorgan Chase (JPM) έκλεισε με άνοδο άνω του +4% και ηγήθηκε των κερδισμένων του Dow Jones Industrials, αφού η BMO Capital Markets αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 158 δολάρια από 149 δολάρια.

Η Bank of America (BAC) έκλεισε με άνοδο άνω του +6% μετά την ανακοίνωση εσόδων γ’ τριμήνου ύψους 4,1 δισ. δολαρίων, πάνω από την πρόβλεψη για 3,8 δισ. δολάρια, και αντίστοιχα η Bank of New York Mellon (BK) έκλεισε με άνοδο άνω του +5% μετά την ανακοίνωση εσόδων ύψους 4,28 δισ. δολαρίων, υψηλότερα από το consensus των 4,20 δισ. δολαρίων.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Δεκεμβρίου (ZNZ22) έκλεισαν τη Δευτέρα με άνοδο +3,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών μειώθηκε κατά -0,5 μ.β. στο 4,013%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.