Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Οι μετοχές ανέβηκαν την Παρασκευή εν μέσω της πτώσης των ομολόγων

  • Home
  • Market News
  • Οι μετοχές ανέβηκαν την Παρασκευή εν μέσω της πτώσης των ομολόγων

Τα σχόλια της Fed την Παρασκευή ήταν για άλλη μια φορά επιθετικά: ο πρόεδρος της Fed του St. Louis, Bullard, δήλωσε ότι η ισχυρή αμερικανική αγορά εργασίας δίνει στη Fed περιθώριο να αυξήσει τα επιτόκια για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.  Επίσης, η πρόεδρος της Fed του San Francisco, Daly, δήλωσε ότι οι πρόσφατες προβλέψεις της Fed που δείχνουν αύξηση των επιτοκίων το επόμενο έτος έως και 5% και στη συνέχεια παύση, εξακολουθούν να αποτελούν μια αρκετά καλή ένδειξη για το πού δείχνουν να οδεύουν τα πράγματα.

Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 (SPY) έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο +2,37%, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones (DIA) με άνοδο +2,47% και ο δείκτης Nasdaq 100 (QQQ) με άνοδο +2,39%.

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν και όλοι οι κλάδοι του S&P 500, με τον μεγαλύτερο κερδισμένο αυτόν των πρώτων υλών, με αύξηση +3,46%

Μετοχές

Οι τραπεζικές μετοχές σημείωσαν άνοδο και στήριξαν τα κέρδη της συνολικής αγοράς. Η JPMorgan Chase (JPM) και η Fifth Third Bancorp (FITB) έκλεισαν με άνοδο άνω του +5%, ενώ η Goldman Sachs (GS) και η Bank of New York Mellon (BK) έκλεισαν με άνοδο άνω του +4%.

Άλλοι κερδισμένοι της ημέρας περιλαμβάνουν τις Moderna (MRNA) και Pfizer (PFE), οι οποίες έκλεισαν με άνοδο άνω του +8% και του +4% αντίστοιχα, με την πρώτη να ηγείται των κερδισμένων στον Nasdaq 100, αφού η SVB αναβάθμισε τη μετοχή σε market perform από underperform, λέγοντας ότι το σχόλιο της Pfizer νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σηματοδοτεί σημαντική υψηλότερη από την αναμενόμενη τιμολόγηση για το εμβόλιο Covid-19.

Επιπλέον, η Netflix (NFLX) έκλεισε με άνοδο άνω του +7% την Παρασκευή, αφού η Argus Research αύξησε την τιμή-στόχο της μετοχής στα 340 δολάρια από 300 δολάρια, ενώ η Applied Materials (AMAT) έκλεισε με άνοδο άνω του +4%, αφού η New Steet Research αναβάθμισε τη μετοχή σε buy από neutral.

Όσον αφορά στις ανακοινώσεις εσόδων,η Schlumberger (SLB) έκλεισε με άνοδο άνω του +10% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον S&P 500 μετά την ανακοίνωση προσαρμοσμένων κερδών Ebitda γ’ τριμήνου ύψους 1,76 δισ. δολαρίων, υψηλότερα από την πρόβλεψη των 1,63 δισ. δολαρίων.  Η Haliburton (HAL) έκλεισε επίσης με άνοδο άνω του +7% λόγω αυτής της είδησης.

Η Verizon Communications (VZ), από την άλλη, έκλεισε με πτώση άνω του -4% για να ηγηθεί των χαμένων του Dow Jones Industrials μετά την ανακοίνωση ότι πρόσθεσε μόνο 8.000 μηνιαίους συνδρομητές ασύρματων τηλεφώνων το γ’ τρίμηνο, πολύ κάτω από την πρόβλεψη των 38.500.

Τέλος, η American Express (AXP) έκλεισε με πτώση άνω του -1% την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση του όγκου δικτύου ύψους 394,40 δισ. δολαρίων, κάτω από το consensus των 401,74 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει ότι το εύρος των ετήσιων προβλέψεων για τα κέρδη ανά μετοχή θα είναι πάνω από το αρχικό της εύρος των 9,25- 9,65 δολαρίων, εξακολουθώντας να βρίσκεται κάτω από το consensus των 9,90 δολαρίων.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα του Δεκεμβρίου (ZNZ22) έκλεισαν την Παρασκευή με άνοδο +14μ.β. ενώ η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε από το υψηλό σχεδόν 15 ετών του 4,335% την Παρασκευή και κινήθηκε χαμηλότερα λόγω της εικασίας ότι η Fed μπορεί να επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων της μετά από άρθρο της Wall Street Journal που ανέφερε ότι η Fed πρόκειται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της FOMC του Νοεμβρίου και στη συνέχεια να συζητήσει το μέγεθος των μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.