Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Το ΧΑ ακολούθησε τις ξένες αγορές με λίγους πωλητές

Το κακό κλίμα που διαμορφώθηκε αρχικά το βράδυ της Τετάρτης στη Wall Street κι έπειτα στο prε market χθες το πρωι, οδήγησε σε 3 ρευστοποιήσεις στο ταμπλό των Αθηνών.

Ο Γενικός Δείκτης ταμπουρώθηκε στην περιοχή των 860 μονάδων που συνιστούν εξάλλου και την κοντινή στήριξη στο θετικό momentum των ημερών, υπενθυμίζοντας ότι έχουν προηγηθεί 4 θετικές εβδομάδες με την τρέοχουσα οριακά να μπήκε σε περιοχή ζημιών.

Ωστόσο, οι ρευστοποιήσεις έλαβαν χώρα με μικρή συναλλακτική δραστηριότητα, ώστε να μην εξάγεται ασφαλές συμπέρασμα για τη βαρύτητα της πίεσης, ενώ παράλληλα ο ΓΔ παραμένει ο πιο ανθεκτικός στην πτώση έναντι όλων των υπολοίπων στον κόσμο, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, σε κάθε χρονισμό. Σε κάθε περίπτωση, το σενάριο επαναφοράς του Δείκτη στην περιοχή των 890-900 μονάδων είναι ακόμα ζωντανό, κάτι που προφανώς θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις στις ξένες αγορές και την οικονομική ειδησεογραφία.

Στο ταμπλό, η πλειονότητα των εισηγμένων σε μεγάλη και μεσαία κεφ/ση έκλεισαν κόκκινες, χωρίς όμως ιδιαίτερες εξάρσεις και τελικά τον Δείκτη να παραμένει σε αρνητική περιοχή καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, χωρίς ιδιαίτερη όρεξη για υποστηρικτικές αγορές ευρείας κλίμακας.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.