Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Με μικρά βηματάκια προχωράει εμπρός ο Γενικός Δείκτης Αθηνών

Με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα και στενό εύρος διακύμανσης ξεκίνησε άλλη μια χρηματιστηριακή εβδομάδα στο ΧΑ, καθώς η εμφανής διστακτικότητα εμπόδισε και πάλι στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων.

Ο ΓΔ κινήθηκε νωχελικά προς τη ζώνη των 886 μονάδων, στο πλέγμα αντιστάσεων μέχρι και τις 900 μονάδες, που οριοθετεί εξάλλου και την αδυναμία όλου του 2022 να αποκτήσει σαφή ανοδικότητα. Απροβλημάτιστα λοιπόν, το ΧΑ πέρασε άλλη μια συνεδρίαση χωρίς να προσθαφαιρέσει κάποιο στοιχείο στην υφιστάμενη ανάλυση, που θέλει τον Δείκτη πιθανόν να πισωπατήσει, τουλάχιστον μέχρι το επίπεδο των 860 που συνιστά και την κοντινή στήριξη στο θετικό momentum Οκτωβρίου-Νοεμβρίου.

Προφανώς, όλα εξαρτώνται από τις διαθέσεις στη Wall Street και τη στάση της Fed στην ..ανυπακοή των μακροοικονομικών μεγεθών στην επιθετική επιτοκιακή πολιτική. Συν αυτώ, η συμπεριφορά της τιμής του πετρελαίου γεννά ανησυχίες και πάλι, καθώς είναι βασικό συστατικό τόσο του πληθωρισμού όσο και των υφεσιακών κινδύνων.

Επαναλαμβάνουμε ότι μια από τις πλέον ενδεδειγμένες τακτικές σε περιόδους μεταστρεφόμενων νομισματικών πολιτικών υπερ ανώτερων επιπέδων επιτοκίων είναι η αποστροφή κινδύνου από μέσης και υψηλής μεταβλητότητας μετοχές και προτίμηση σε τίτλους σταθερού εισοδήματος, και μάλιστα στην παρούσα φάση η ληκτότητα που προτιμάται είναι από 2 έως 8 έτη.

Το ΧΑ προσφέρει τέτοιες λύσεις στην αγορά ομολόγων, εταιρικών εισηγμένων, με χαμηλό ελάχιστο ποσό συμμετοχής (1000€ στο par), με αξιόλογες εκδόσεις όπως αυτές των ΜΟΗ, ΕΛΧΑ και ΟΠΑΠ.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OTMarkets.