Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Με το βλέμμα στις εκλογές και την αναστάτωση στα κρυπτονομίσματα η Wall Street

  • Home
  • Market News
  • Με το βλέμμα στις εκλογές και την αναστάτωση στα κρυπτονομίσματα η Wall Street

Οι αγορές φαίνεται να είναι προετοιμασμένες για το αποτέλεσμα της ημέρας των εκλογών της Τρίτης στις ΗΠΑ, αν και τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να καθυστερήσουν λόγω κλειστών αγώνων και νομικών προσφυγών.

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες, επιπλέον, έπεσαν για λίγο σε αρνητικό έδαφος το απόγευμα μετά τη βύθιση του Bitcoin κατά περισσότερο από -11% σε χαμηλό 2 ετών, καθώς το ίδιο μαζί με άλλα κρυπτονομίσματα έκαναν βουτιά χθες μετά την εξαγορά του FTX.com από το «αντίπαλο» ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance, γεγονός που προκάλεσε έξοδο επενδυτών από τα κρυπτονομίσματα λόγω ανησυχιών για τη ρευστότητα του FTX.com.

Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 (SPY) έκλεισε την Τρίτη με άνοδο +0,56%, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones (DIA) έκλεισε με άνοδο +1,02% και ο δείκτης Nasdaq 100 (QQQ) έκλεισε με άνοδο +0,75%. 

Επιπρόσθετα, όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν θετικοί εκτός αυτού των καταναλωτικών αγαθών διακριτικής ευχέρειας, ο οποίος έκλεισε -0,30%.

Μετοχές

Οι μετοχές των chip συνεχίζουν το χθεσινό ράλι των τεχνολογικών μετοχών, αφού η Morgan Stanley ονόμασε την ASML Holding NV ως μία από τις κορυφαίες επιλογές της για τις ευρωπαϊκές μετοχές ημιαγωγών.  Ως αποτέλεσμα, η ASML Holding NV (ASML) έκλεισε με άνοδο άνω του +4%.

Η Nvidia (NVDA) έκλεισε και αυτή με άνοδο άνω του +2% αφού ανακοίνωσε ότι άρχισε να κατασκευάζει ένα chip για την Κίνα που πληροί την απαγόρευση εξαγωγών των ΗΠΑ, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι η εταιρεία δεν θα δει σημαντικό πλήγμα στα έσοδά της από τους περιορισμούς των συναλλαγών. 

Η Tesla (TSLA) έκλεισε για δεύτερη μέρα με πτώση άνω του -2% μετά την ανάκληση 40.168 οχημάτων Model S και Model X από το 2017-2021. Η ανάκληση ανακοινώθηκε λόγω ενός προβλήματος στο σύστημα υποβοήθησης του υδραυλικού τιμονιού, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει την απώλειά της κατά την οδήγηση σε κακοτράχαλους δρόμους ή μετά από πρόσκρουση σε λακκούβα, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Η Welltower (WELL), τέλος, έκλεισε με άνοδο άνω του +8% μετά την ανακοίνωση των εσόδων του γ’ τριμήνου ύψους 1,47 δισ. δολαρίων, καλύτερα από την πρόβλεψη των 1,45 δισ. δολαρίων.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Δεκεμβρίου (ZNZ22) έκλεισαν την Τρίτη με άνοδο +20,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών μειώθηκε κατά -9,3 μονάδες βάσης στο 4,121%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.