Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων πίεσαν τις μετοχές μετά από νέα επιθετικά σχόλια της Fed

  • Home
  • Market News
  • Οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων πίεσαν τις μετοχές μετά από νέα επιθετικά σχόλια της Fed
stock market down

Ο πρόεδρος της Fed του St. Louis, Bullard, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής, η αλλαγή της κατεύθυνσης της νομισματικής πολιτικής φαίνεται να έχει μόνο περιορισμένες επιπτώσεις στον παρατηρούμενο πληθωρισμό και για να επιτευχθεί ένα επαρκώς περιοριστικό επίπεδο, το επιτόκιο πολιτικής θα πρέπει να αυξηθεί περαιτέρω σε ποσοστό μεταξύ 5% και 7%. Ο πρόεδρος της Fed της Minneapolis, Kashkari, δήλωσε επίσης ότι δεν βλέπει πολλές ενδείξεις για την υποκείμενη ψύξη της ζήτησης και ότι η Fed δεν έχει φτάσει ακόμη τους στόχους της όσον αφορά στον τερματισμό της αύξησης των επιτοκίων της.

Δείκτες

Έτσι, οι χρηματιστηριακοί δείκτες την Πέμπτη έκλεισαν πέριξ του αμετάβλητου, με τους κυριότερους να υποχωρούν σε χαμηλά 1 εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, ο S&P 500 (SPY) έκλεισε την Πέμπτη με πτώση -0,31%, ο Dow Jones Industrials (DIA) με πτώση -0,02% και ο Nasdaq 100 (QQQ) με πτώση -0,19%.

Παρόμοια εικόνα παρατηρούμε και στους κλάδους του S&P 500, καθώς μόνο αυτοί της Πληροφορικής Τεχνολογίας, της Ενέργειας και των Απαραίτητων Καταναλωτικών Αγαθών έκλεισαν με θετικό πρόσημο, πέριξ του αμετάβλητου.

Μετοχές

Το άλμα των αποδόσεων των ομολόγων την Πέμπτη επιβάρυνε τις μετοχές τεχνολογίας.  Ως αποτέλεσμα, η Atlassian Corp (TEAM) έκλεισε με πτώση άνω του -5% και ηγήθηκε των χαμένων του Nasdaq 100.  Επίσης, η DocuSign (DOCU) έκλεισε με πτώση άνω του -4%, οι Netflix (NFLX), Align Technology (ALGN), Autodesk (ADSK) και Illumina (ILMN) έκλεισαν με πτώση άνω του -3%, ενώ, τέλος, οι Amazon.com (AMZN), Tesla (TSLA), Intuit (INTU) και Okta (OKTA) έκλεισαν με πτώση μεγαλύτερη του -2%.

Η Salesforce (CRM) έκλεισε με πτώση άνω του -3% και ηγήθηκε των χαμένων του Dow Jones Industrials μετά την υποβάθμιση της μετοχής από την Monness, Crespi, Hardt & Co σε ουδέτερη από αγορά.

Η Advanced Auto Parts (AAP) έκλεισε με πτώση άνω του -5%, αφού η Citigroup υποβάθμισε τη μετοχή σε ουδέτερη από αγορά.

Όσον αφορά στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, η Bath & Body Works (BBWI) έκλεισε με άνοδο άνω του +24% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον S&P 500 μετά την ανακοίνωση καθαρών πωλήσεων γ’ τριμήνου ύψους 1,60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πάνω από την πρόβλεψη των 1,56 δισεκατομμυρίων δολαρίων και την αύξηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή από συνεχιζόμενες δραστηριότητες για το σύνολο του έτους σε 3,00-3,20 δολάρια από προηγούμενη εκτίμηση για 2,70-3,00 δολάρια, υψηλότερα από την πρόβλεψη των 2,95 δολαρίων.

Η Cisco Systems (CSCO) έκλεισε και αυτή με άνοδο άνω του +4% και ηγήθηκε των κερδισμένων του Dow Jones Industrials μετά την ανακοίνωση εσόδων α’ τριμήνου ύψους $13,63 δισ., καλύτερα από το consensus των $13,31 δισ. και την αύξηση της πρόβλεψης για τα έσοδα ολόκληρου του έτους σε +4,5% έως +6,5% από την προηγούμενη εκτίμηση για +4,0% έως +6,0%.

Τέλος, η Macy’s (M) έκλεισε με άνοδο άνω του +15% μετά την ανακοίνωση προσαρμοσμένων κερδών ανά μετοχή γ’ τριμήνου 52 σεντς, πολύ πάνω από το consensus των 19 σεντς, και την αύξηση της εκτίμησης για τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το σύνολο του έτους στα 4,07-4,27 δολάρια από την προηγούμενη εκτίμηση των 4,00-4,20 δολαρίων, υψηλότερα από το consensus των 4,09 δολαρίων.

Ομόλογα

Τα ομόλογα δέχθηκαν πιέσεις την Πέμπτη λόγω των νέων επιθετικών σχολίων του προέδρου Bullard καθώς και του προέδρου Kashkari. Έτσι, τα 10ετή Δεκεμβρίου (ZNZ22) έκλεισαν χθες με πτώση -18,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών ομολόγων αυξήθηκε κατά +8,1 μ.β., στο 3,771%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.