Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

O Jerome Powell έδωσε το σύνθημα για ράλι στην Wall Street

  • Home
  • Market News
  • O Jerome Powell έδωσε το σύνθημα για ράλι στην Wall Street

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο μετά το μήνυμα του προέδρου της Fed Powell ότι η Fed θα αρχίσει να επιβραδύνει το ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της τον επόμενο μήνα. Επιπλέον, οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες συνέχισαν να στηρίζονται από το ράλι του Shanghai Composite Stock Index της Κίνας σε νέο υψηλό 2,5 μηνών. 

Άλλα οικονομικά νέα περιελάμβαναν το ΑΕΠ των ΗΠΑ, το οποίο το γ΄ τρίμηνο αναθεωρήθηκε προς τα πάνω κατά +0,3 σε +2,9% (σε ετήσια βάση), ελαφρώς ισχυρότερο από τις προσδοκίες για 2,8%, καθώς η προσωπική κατανάλωση το γ΄ τρίμηνο ανέβηκε κατά +0,3 σε +1,7%, ελαφρώς καλύτερο από τις προσδοκίες για 1,6%.

Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 ($SPX) την Τετάρτη αυξήθηκε κατά +3,09% – υψηλό 2,5 μηνών -, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) αυξήθηκε κατά +2,18% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) κατά +4,58%. 

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν θετικοί με τους μεγαλύτερους κερδισμένους αυτούς της Πληροφορικής Τεχνολογίας και των Τηλεπικοινωνιών.

Μετοχές

Η μείωση των αποδόσεων των ομολόγων χθες έδωσε το έναυσμα για ράλι στις μετοχές τεχνολογικών εταιρειών με μεγάλη κεφαλαιοποίηση, ανεβάζοντας αρκετά ολόκληρη την αγορά.  Η Nvidia (NVDA) έκλεισε με άνοδο άνω του +8%, ενώ οι Meta Platforms (META) και Tesla (TSLA) έκλεισαν με άνοδο άνω του +7%.  Επίσης, η Microsoft (MSFT) έκλεισε με άνοδο άνω του +6% και ηγήθηκε των κερδισμένων του Dow Jones Industrials ενώ και η Alphabet (GOOGL) και η Qualcomm (QCOM) έκλεισαν με παρόμοια άνοδο. 

Η Estee Lauder (EL) έκλεισε και αυτή με άνοδο άνω του +9% την Τετάρτη και ηγήθηκε των κερδισμένων στον S&P 500, αφού ορισμένα μέρη της Κίνας, όπου η εταιρεία παράγει περίπου το ένα τρίτο των εσόδων της, χαλάρωσαν τους περιορισμούς του Covid.

Η Netflix (NFLX), τέλος, έκλεισε με άνοδο άνω του +8% μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Οχάιο ότι η εταιρεία και η Hulu δεν υπόκεινται στα τοπικά τέλη δικαιόχρησης που καταβάλλουν οι υπηρεσίες καλωδιακής τηλεόρασης και διαδικτύου στο Οχάιο. Αυτή είναι η ένατη πολιτεία στην οποία η Netflix έχει κερδίσει παρόμοιες ομαδικές αγωγές.

Οι μετοχές κυβερνοασφάλειας, από την άλλη, υποχώρησαν χθες με την Crowdstrike Holdings (CRWD) να κλείνει με πτώση άνω του -14% και να ηγείται των ηττημένων στον Nasdaq 100 μετά την πρόβλεψη για έσοδα δ’ τριμήνου 619,1-628,2 εκατομμυρίων δολαρίων, ασθενέστερα από την πρόβλεψη των 634,8 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Ομόλογα

Τα 10ετή Δεκεμβρίου (ZNZ22) έκλεισαν με άνοδο +16 μ.β. και η απόδοση των 10ετών ομολόγων μειώθηκε κατά -6,1 μ.β., στο 3,683%. 

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.