Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

H Wall Street ελπίζει για το καλύτερο αλλά προετοιμάζεται για το χειρότερο εν όψει της συνεδρίασης

  • Home
  • Market News
  • H Wall Street ελπίζει για το καλύτερο αλλά προετοιμάζεται για το χειρότερο εν όψει της συνεδρίασης

Οι μετοχές τη Δευτέρα έκλεισαν έντονα χαμηλότερα εξαιτίας των ισχυρότερων από τα αναμενόμενα οικονομικά νέα των ΗΠΑ, τα οποία έστειλαν τις αποδόσεις των ομολόγων στα ύψη, καθώς η αγορά ανησυχεί ότι η Fed σκοπεύει να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να καταπολεμήσει τον επίμονο πληθωρισμό.

Την επόμενη εβδομάδα δεν έχει προγραμματιστεί να μιλήσουν αξιωματούχοι της Fed λόγω της συνήθους «συσκότισης» πριν από τη συνεδρίαση της FOMC της επόμενης εβδομάδας 13-14 Δεκεμβρίου. Η πρόβλεψη της αγοράς είναι ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά +50 μ.β. στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας, λιγότερο από τις αυξήσεις των επιτοκίων κατά +75 μ.β. που παρατηρήθηκαν σε καθεμία από τις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις της.

Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 ($SPX) υποχώρησε κατά -1,79%, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ($DOWI) κατά -1,40% και ο δείκτης Nasdaq 100 ($IUXX) κατά -1,73%.

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης αρνητικοί, με μεγαλύτερο χαμένο αυτόν των Καταναλωτικών Αγαθών Διακριτκής Ευχέρειας.

Μετοχές

Η Salesforce (CRM) έκλεισε με πτώση άνω του -7% και ηγήθηκε των ηττημένων του Dow Jones Industrials, αφού ο διευθύνων σύμβουλος της Devision Slack της Salesforce δήλωσε ότι αποχωρεί από την εταιρεία τον Ιανουάριο μαζί με άλλα δύο βετεράνα στελέχη της Slack, την οποία η Salesforce είχε εξαγοράσει τον Ιούλιο του 2021 έναντι 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Tesla (TSLA) έκλεισε και αυτή με πτώση άνω του -6%, αφού το Bloomberg ανέφερε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή οχημάτων στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη, γεγονός που θα μπορούσε να μειώσει την παραγωγή κατά περίπου -20%.

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, από την άλλη, αυξήθηκαν τη Δευτέρα, αφού η Morgan Stanley δήλωσε ότι το 2023 θα μπορούσε να είναι μια ιδανική χρονιά για τα αεροπορικά ταξίδια και να ενισχύσει τα κέρδη πέρα από τις τρέχουσες προσδοκίες.  Ως αποτέλεσμα, η United Airlines Holdings (UAL) έκλεισε με άνοδο άνω του +2% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον S&P 500, αφού η Morgan Stanley αναβάθμισε τη μετοχή σε overweight από neutral. 

Ομόλογα

Τα 10ετή Μαρτίου (ZNH23) υποχώρησαν λόγω της αρνητικής μεταφοράς από την ισχυρότερη από την αναμενόμενη έκθεση μισθοδοσίας του Νοεμβρίου των ΗΠΑ της περασμένης Παρασκευής. Έτσι, έκλεισαν τη Δευτέρα με πτώση -25,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε κατά +11,7 μ.β., στο 3,603%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.