Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Η πτώση της Πέμπτης συνεχίστηκε και την Παρασκευή στη Wall Street

  • Home
  • Market News
  • Η πτώση της Πέμπτης συνεχίστηκε και την Παρασκευή στη Wall Street
wall street

Ο αμερικανικός δείκτης PMI για τον Δεκέμβριο υποχώρησε απροσδόκητα κατά -1,5 στο 46,2, χαμηλότερα από τις προσδοκίες για αύξηση στο 47,8 και με τον πιο απότομο ρυθμό συρρίκνωσης των τελευταίων 2 ετών.

Οι μετοχές, επιπλέον, διεύρυναν την πτώση της Πέμπτης λόγω της ανησυχίας ότι η αποφασιστικότητα της Fed και της ΕΚΤ να συνεχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια για να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό θα οδηγήσει την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) υποχώρησε κατά -1,11%, ο Dow Jones Industrials ($DOWI) υποχώρησε κατά -0,85% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) κατά -0,89%. Όλοι οι δείκτες σημείωσαν χαμηλά 5 εβδομάδων.

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης αρνητικοί με μεγαλύτερο χαμένο αυτόν του Real Estate.

Μετοχές

Οι μετοχές των τσιπ υποχώρησαν την Παρασκευή για δεύτερη ημέρα, αφού η HSBC προειδοποίησε την Πέμπτη για την αβεβαιότητα της ζήτησης στον κλάδο. Έτσι, η Nvidia (NVDA), η Marvell Technology (MRVL) και η ASML Holding NV (ASML) έκλεισαν με πτώση άνω του -2%, ενώ η Qualcomm (QCOM) και η Advanced Micro Devices (AMD) έκλεισαν με πτώση άνω του -1%.

Η Ford Motor Company (F) έκλεισε με πτώση άνω του -7% για να ηγηθεί των χαμένων στον S&P 500, λόγω της ανησυχίας ότι ο πληθωρισμός ωθεί το κόστος των προμηθευτών σε υψηλότερα επίπεδα από τα αναμενόμενα, αφού ανακοίνωσε ότι αύξησε την τιμή του βασικού ηλεκτρικού pickup F-150 Lightning στα 56.000 δολάρια, αυξημένο κατά 16.000 δολάρια ή 40% από την πρώτη στιγμή που λανσαρίστηκε.

Η Tesla (TSLA) έκλεισε επίσης με πτώση άνω του -4% σε χαμηλό 2 ετών, λόγω της ανησυχίας ότι η αυξανόμενη πίεση στα οικονομικά του Twitter θα αναγκάσει τον CEO Musk να πουλήσει περισσότερες μετοχές της Tesla.

Η Meta Platforms (META), από την άλλη, έκλεισε με άνοδο άνω του +2% μετά την αναβάθμιση της μετοχής από την JPMorgan Chase σε overweight από neutral.

Η Adobe (ADBE), τέλος, έκλεισε με άνοδο άνω του +1% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Nasdaq 100 μετά την ανακοίνωση προσαρμοσμένων κερδών ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο ύψους 3,60 δολαρίων, καλύτερα από την πρόβλεψη των 3,50 δολαρίων.

Ομόλογα

Τα 10ετή Μαρτίου (ZNH23) δέχθηκαν πιέσεις λόγω των επιθετικών σχολίων αρκετών προέδρων της Fed, οι οποίοι όλοι τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων σε υψηλότερα επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αναγκάζοντάς τα να κλείσουν με πτώση -3,5 μ.β. ενώ η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε κατά +3,8 μ.β., στο 3,484%.  

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.