Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Τα εγχώρια και παγκόσμια οικονομικά νέα πίεσαν έντονα την Wall Street

  • Home
  • Market News
  • Τα εγχώρια και παγκόσμια οικονομικά νέα πίεσαν έντονα την Wall Street

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες την Πέμπτη σημείωσαν πτώση λόγω της αρνητικής μεταφοράς από την Τετάρτη, όταν η Fed σηματοδότησε ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι απώλειες αυτές επιταχύνθηκαν επιπλέον αφού η ΕΚΤ αύξησε τις εκτιμήσεις της για τον πληθωρισμό αλλά και, όπως αναμενόταν, το βασικό της επιτόκιο αναχρηματοδότησης κατά +50 μ.β. σε υψηλό 14 ετών, στο 2,50%, ενώ και η πρόεδρος Λαγκάρντ δήλωσε ότι τα επιτόκια πρέπει ακόμη να αυξηθούν σημαντικά με σταθερό ρυθμό.

Τα οικονομικά νέα των ΗΠΑ ήταν μικτά για τις μετοχές, καθώς οι λιανικές πωλήσεις και η μεταποιητική παραγωγή του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο, ενώ οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν απροσδόκητα.

Δείκτες

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες είδαν έντονες πωλήσεις, με τους S&P 500, Nasdaq 100 και Dow Jones Industrials να υποχωρούν σε χαμηλά 5 εβδομάδων. Πιο συγκεκριμένα, ο S&P 500 Index ($SPX) υποχώρησε κατά -2,49%, ο Dow Jones Industrials ($DOWI) κατά -2,25% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) κατά -3,37%.

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης αρνητικοί με μεγαλύτερους χαμένους αυτούς των Τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής Τεχνολογίας.

Μετοχές

Οι τεχνολογικές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης σημείωσαν απότομες πωλήσεις που επιβάρυναν τη συνολική αγορά. Έτσι, η IBM (IBM) έκλεισε με πτώση -5% και ηγήθηκε των χαμένων του Dow Jones Industrials, ενώ η Apple (AAPL), η Alphabet (GOOGL) και η Meta Platforms (META) έκλεισαν με πτώση άνω του -4%, και η Amazon.com (AMZN) με τη Microsoft (MSFT) με πτώση άνω του -3%.

Οι μετοχές chip υποχώρησαν και αυτές, αφού η HSBC ξεκίνησε την κάλυψη της Nvidia με αξιολόγηση μείωσης, επικαλούμενη τη βραχυπρόθεσμη διόρθωση των αποθεμάτων chip και την αβεβαιότητα της ζήτησης. Ως αποτέλεσμα, η Marvell Technology (MRVL) έκλεισε με πτώση άνω του -6%, οι Lam Research (LRCX), Qualcomm (QCOM), Nvidia (NVDA) και Applied Materials (AMAT) με πτώση άνω του -4%, ενώ οι Advanced Micro Devices (AMD), Intel (INTC) και Micron Technology (MU) με πτώση άνω του -3%.

Το Netflix (NFLX), τέλος, έκλεισε με πτώση άνω του -8% για να ηγηθεί των χαμένων στον Nasdaq 100 μετά από μια έκθεση, σύμφωνα με την οποία δίνει επιστροφές χρημάτων σε ορισμένους διαφημιζόμενους, αφού έχασε τις εγγυήσεις τηλεθέασης που υποστηρίζονται από διαφημίσεις.

Ομόλογα

Τα ομόλογα σημείωσαν μέτρια κέρδη λόγω των ασθενέστερων των προσδοκιών οικονομικών ειδήσεων. Έτσι, τα 10ετή του Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με άνοδο +6,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών υποχώρησε κατά -2,7 μ.β., στο 3,450%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.