Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Αισιόδοξα βλέπει τον πληθωρισμό για το 2023 η Wall Street

  • Home
  • Market News
  • Αισιόδοξα βλέπει τον πληθωρισμό για το 2023 η Wall Street

Οι μετοχές είδαν στήριξη την Παρασκευή μετά την πτώση του αποπληθωριστή PCE που βελτίωσε τις προοπτικές του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, γεγονός που ήταν αρνητικό για την πολιτική της Fed. Οι αγορές προεξοφλούν επί του παρόντος 100% πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων κατά +25 μ.β. στην επόμενη συνεδρίαση της FOMC στις 31 Ιανουαρίου-1 Φεβρουαρίου και περίπου ένα τρίτο πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων κατά +50 μ.β. στην εν λόγω συνεδρίαση.

Το χρηματιστήριο είδε επίσης στήριξη μετά την τελική έγκριση που έδωσε το Κογκρέσο στο νομοσχέδιο χρηματοδότησης ύψους 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και το έστειλε στο γραφείο του προέδρου Μπάιντεν για την υπογραφή του, αποτρέποντας έτσι το κλείσιμο της κυβέρνησης το Σάββατο. Το νομοσχέδιο περιελάμβανε 47 δισεκατομμύρια δολάρια για κονδύλια ασφαλείας για την Ουκρανία και εκλογικές μεταρρυθμίσεις για τη στήριξη της αμερικανικής δημοκρατίας. 

Τα αμερικανικά αποθέματα, τέλος, υποβαθμίστηκαν αυτή την εβδομάδα από την έκρηξη της πανδημίας Covid στην Κίνα, με την πιθανότητα να αναπτυχθούν νέες παραλλαγές και να επηρεάσουν τον υπόλοιπο κόσμο.  Επίσης, η κινεζική οικονομία δέχεται ισχυρό πλήγμα, με αρνητικές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία και την αλυσίδα εφοδιασμού.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο +0,59%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) με άνοδο +0,53% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) έκλεισε με άνοδο +0,27%.

Όλοι οι κλάδοι του S&P έκλεισαν επίσης θετικοί, με μεγαλύτερο κερδισμένο αυτόν της Ενέργειας.

Μετοχές

Οι ενεργειακές μετοχές και οι πάροχοι ενεργειακών υπηρεσιών έκλεισαν υψηλότερα λόγω του ράλι στις τιμές του πετρελαίου, με την Exxon Mobil (XOM) να κλείνει +2,64%, τη Haliburton (HAL) +4,13% και τη Valero Energy (VLO) +3,97%.

Η Tesla (TSLA), από την άλλη, υποχώρησε κατά -1,76%  την Παρασκευή, προσθέτοντας στη βουτιά της Πέμπτης κατά -8,88% σε νέο χαμηλό 2 ετών, η οποία προκλήθηκε από τις πρόσφατες πωλήσεις μετοχών του Musk και την είδηση ότι οι ερευνητές ασφαλείας των ΗΠΑ ερευνούν ένα δυστύχημα πολλών οχημάτων στη γέφυρα του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, στο οποίο ενεπλάκη ένα Tesla Model S που μπορεί να καθοδηγήθηκε από τα αυτοματοποιημένα συστήματά του.

Ομόλογα

Τα 10ετή Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν την Παρασκευή με πτώση -15 μ.β. και η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε κατά +6,9 μονάδες βάσης, στο 3,747%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.