Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Η ολική άρση των μέτρων στην Κίνα ξυπνάει φόβους για νέα μετάδοση

  • Home
  • Market News
  • Η ολική άρση των μέτρων στην Κίνα ξυπνάει φόβους για νέα μετάδοση

Οι μετοχές διεύρυναν τις απώλειές τους το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς το κλίμα στην αγορά επιδεινώθηκε λόγω της ανησυχίας ότι το τέλος της πολιτικής Covid Zero της Κίνας θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων Covid παγκοσμίως. Αργότερα την Τετάρτη, οι ΗΠΑ δήλωσαν επίσης ότι θα απαιτήσουν από όλους τους επιβάτες αεροπλάνων ηλικίας δύο ετών και άνω που προέρχονται από την Κίνα να υποβάλλονται σε έλεγχο για το Covid.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) έκλεισε με πτώση -1,20%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) με πτώση -1,10% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με πτώση -1,32%, σε χαμηλό 1,5 μήνα.

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης αρνητικοί, με μεγαλύτερο χαμένο αυτόν της Ενέργειας.

Μετοχές

Η EQT Corp (EQT), ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου των ΗΠΑ, έκλεισε με πτώση άνω του -7% και ηγήθηκε των χαμένων στον S&P 500, αφού ανακοίνωσε ότι η παραγωγή της μειώθηκε έως και 30% την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι ακραίες χαμηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν διαταραχές σε ορισμένα από τα πηγάδια της στη λεκάνη των Απαλαχίων.

Οι τεχνολογικές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης κινήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα χαμηλότερα με την Apple (AAPL) να κλείνει με πτώση άνω του -3% – σε χαμηλό 1,5 έτους – για να ηγηθεί των χαμένων στον Dow Jones Industrials.  Επίσης, η Netflix (NFLX) έκλεισε με πτώση άνω του -2% και οι Alphabet (GOOGL) και Amazon.com (AMZN) έκλεισαν με πτώση άνω του -1%.

Οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων την Τρίτη υποτίμησαν τις μετοχές τσιπ υψηλής αξίας και επιβάρυναν περαιτέρω τις μετοχές τεχνολογίας. Ως αποτέλεσμα, η Qualcomm (QCOM) έκλεισε με πτώση άνω του -2% ενώ οι Marvell Technology (MRVL), Intel (INTC), Broadcom (AVGO), Micron Technology (MU) και Applied Materials, μεταξύ άλλων, έκλεισαν με πτώση άνω του -1%.

Η Southwest Airlines (LUV) έκλεισε με πτώση άνω του -5% σε χαμηλό 2,5 μηνών, αφού ο διευθύνων σύμβουλος Jordan δήλωσε ότι σχεδιάζει να πετάξει με μειωμένο πρόγραμμα για τις επόμενες ημέρες.

Η Tesla (TSLA), τέλος, έκλεισε με άνοδο άνω του +3% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Nasdaq 100, χάρη σε κάποια κάλυψη των short και αγορές μετά το επταήμερο σερί απωλειών.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με πτώση -4,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών ομολόγων αυξήθηκε κατά +4,2 μ.β., στο 3,883%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.