Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Τα χθεσινά οικονομικά νέα των ΗΠΑ αναζωπύρωσαν την αισιοδοξία στη Wall Street

  • Home
  • Market News
  • Τα χθεσινά οικονομικά νέα των ΗΠΑ αναζωπύρωσαν την αισιοδοξία στη Wall Street

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες διεύρυναν τα κέρδη τους μετά τα χθεσινά οικονομικά νέα στις ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι οι εβδομαδιαίες συνεχιζόμενες αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκαν σε υψηλό 10,5 μηνών.  Αυτό ήταν αρνητικό για την πολιτική της Fed και έριξε τις αποδόσεις των ομολόγων χαμηλότερα.

Ένας αρνητικός παράγοντας για τις μετοχές, βέβαια, είναι η ανησυχία ότι θα μπορούσε να υπάρξει παγκόσμια αναζωπύρωση του Covid μετά τον τερματισμό της πολιτικής Covid Zero της Κίνας και το άνοιγμα των συνόρων της, με τις ΗΠΑ και Ιταλία ήδη να ανακοινώνουν την Τετάρτη ότι όλοι οι επιβάτες αεροσκαφών από την Κίνα θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξετάσεις για Covid, αφού σχεδόν οι μισοί από τους επιβάτες δύο πτήσεων προς το Μιλάνο βρέθηκαν μολυσμένοι με τον ιό.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) έκλεισε με άνοδο +1,75%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) με άνοδο +1,05% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με άνοδο +2,54%.

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης θετικοί, με μεγαλύτερο κερδισμένο αυτόν των Τηλεπικοινωνιών.

Μετοχές

Η Tesla (TSLA) έκλεισε με άνοδο άνω του +8% και ηγήθηκε των κερδισμένων στον Nasdaq 100, αφού η Morgan Stanley επανέλαβε την υπερεπικεντρωμένη αξιολόγησή της για τη μετοχή και δήλωσε ότι η πρόσφατη πτώση της μετοχής δημιούργησε μια ευκαιρία αγοράς.

Οι τεχνολογικές μετοχές μεγαλοκεφαλαιοποίησης κινήθηκαν υψηλότερα σήμερα και στήριξαν τα κέρδη στην ευρύτερη αγορά.  Η Meta Platforms (META) έκλεισε με άνοδο άνω του +4%, ενώ η Apple (AAPL), η Amazon.com (AMZN), η Alphabet (GOOGL) και η Microsoft (MSFT) έκλεισαν με άνοδο άνω του +2%.

Οι μετοχές τσιπ ανέκαμψαν επίσης λόγω των χαμηλότερων αποδόσεων των ομολόγων. Έτσι, οι μετοχές Nvidia (NVDA), Marvell Technology (MRVL), NXP Semiconductors NV (NXPI) και Lam Research (LRCX) έκλεισαν με άνοδο άνω του +4% και οι Micron Technology (MU), Advanced Micro Devices (AMD), Applied Materials (AMAT) και ASML Holding NV (ASML) έκλεισαν με άνοδο άνω του +3%.

Η Netflix (NFLX), τέλος, έκλεισε με άνοδο άνω του +5%, αφού η CFRA αναβάθμισε τη μετοχή σε αγορά από πώληση με τιμή-στόχο τα 310 δολάρια.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με άνοδο +8 μ.β. και η απόδοση των 10ετών μειώθηκε κατά -4,6 μ.β., στο 3,837%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.