Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Αναζωογωνήθηκαν οι μετοχές μετά την πτώση των ομολόγων την Παρασκευή

  • Home
  • Market News
  • Αναζωογωνήθηκαν οι μετοχές μετά την πτώση των ομολόγων την Παρασκευή

Οι αμερικανικές μετοχές έλαβαν στήριξη την Παρασκευή από το ράλι των ευρωπαϊκών μετοχών, οι οποίες βρέθηκαν σε υψηλό 3 εβδομάδων, αφού τα οικονομικά νέα έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο και οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο.  Επίσης, ένα ράλι στον κινεζικό Shanghai Composite, επίσης σε υψηλό 3 εβδομάδων, έδωσε ώθηση στις μετοχές μετά τη λήψη πρόσθετων μέτρων από την Κίνα για την αναζωογόνηση της προβληματικής αγοράς ακινήτων της.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο +2,28%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) έκλεισε με άνοδο +2,13% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με άνοδο +2,78%.

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης θετικοί, με μεγαλύτερους κερδισμένους αυτούς των Πρώτων Υλών και της Πληροφορικής Τεχνολογίας.

Μετοχές

Η απότομη πτώση των αποδόσεων των ομολόγων την Παρασκευή τροφοδότησε ένα ράλι στις μετοχές των τσιπ. Έτσι, οι Lam Research (LRCX), Broadcom (AVGO) και Applied Materials (AMAT) έκλεισαν με άνοδο άνω του +6%. Οι Qualcomm (QCOM), Microchip Technology (MCHP) και ASML Holding NV (ASML) έκλεισαν με άνοδο άνω του +5% ενώ η Intel (INTC) έκλεισε με άνοδο άνω του +4% και ηγήθηκε των κερδισμένων του Dow Jones Industrials, μαζί με την Nvidia (NVDA) και τη Marvell Technology (MRVL).

Η Costco Wholesale (COST) έκλεισε με άνοδο άνω του +7% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Nasdaq 100 μετά την ανακοίνωση ότι οι συνολικές συγκρίσιμες πωλήσεις του Δεκεμβρίου αυξήθηκαν κατά +5,5%, ισχυρότερα από τις προσδοκίες για +5,0%.

Οι εργαστηριακές μετοχές, από την άλλη, υποχώρησαν την Παρασκευή μετά την έκθεση της Cleveland Research για τον κλάδο των βιοεπιστημών στην οποία αναφέρεται ότι οι προοπτικές του 2023 για τα όργανα έχουν γίνει λίγο πιο επιφυλακτικές.  Ως αποτέλεσμα, η Waters Corp (WAT) έκλεισε με πτώση άνω του -7%, ενώ η Thermo Fisher Scientific (TMO) και η PerkinElmer (PKI) έκλεισαν με πτώση άνω του -3%.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με άνοδο +1-6,5/32 μονάδες και η απόδοση των 10ετών μειώθηκε κατά -15,6 μ.β., στο 3,562%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.