Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

To bitcoin ξανά πάνω από τα 17.000 δολάρια

  • Home
  • Crypto News
  • To bitcoin ξανά πάνω από τα 17.000 δολάρια
Bitcoin (BTC)

Το Bitcoin (BTC) ξεπέρασε αποφασιστικά τα 17.000 δολάρια την Κυριακή, ξεφεύγοντας από το πρόσφατο εύρος τιμών του και φτάνοντας σε υψηλό τριών εβδομάδων.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα είχε ξεπεράσει για λίγο τα 17.000 δολάρια την Παρασκευή, αλλά χρειάστηκαν μερικές ακόμη ημέρες για να εδραιώσει την κίνηση – πέρα από ένα όριο που είχε ουσιαστικά περιορίσει κάθε ράλι από τα μέσα Δεκεμβρίου – για να φτάσει σήμερα πάνω από τα 17.200.

Οι αναλυτές έσπευσαν, ωστόσο, να επισημάνουν ότι τα διαγράμματα των τιμών εξακολουθούν να κλίνουν πτωτικά.

Ethereum (ETH) και Altcoins

Το ΕΤΗ ανασηκώθηκε και αυτό αντίστοιχα για να ξεπεράσει τα 1.300 δολάρια, μια τιμή την οποία έιχαμε να δούμε από τις 15 Δεκεμβρίου περίπου, σημειώνοντας άνοδο άνω του +4%.

Εκπληκτική άνοδο σημειώνουν επίσης πολλά altcoins, με μεγάλο πρωταγωνιστή το GMT της Stepn το οποίο σημειώνει άνοδο άνω του +30%, ακολουθούμενο από το SOL της Solana και το ADA του Cardano, με άνοδο ανω του +20% και +15% αντίστοιχα.

Η Binance εμπλέκεται σε έρευνα για ξέπλυμα χρήματος

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς διερευνούν τη σχέση μεταξύ της Binance και των hedge funds με έδρα τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης έρευνας σχετικά με την πιθανή παράκαμψη από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων για το ξέπλυμα χρήματος.

Οι κλητεύσεις έρχονται σε μια στιγμή που η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο με βάση τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών, βρίσκεται αντιμέτωπο με έντονο έλεγχο από τα μέσα ενημέρωσης και τις ρυθμιστικές αρχές σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές και τα οικονομικά της στοιχεία. Αυτός ο έλεγχος «ξεχείλισε» στα τέλη του περασμένου έτους μετά την κατάρρευση ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων της FTX, η οποία

κλόνισε την εμπιστοσύνη των επενδυτών σε μια όλο και πιο ταραγμένη και προβληματική αγορά κρυπτογράφησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το blockchain, τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς αγοράζω κρυπτονομίσματα μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.