Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Η αισιοδοξία για τον πληθωρισμό ανεβάζει την Wall Street

  • Home
  • Market News
  • Η αισιοδοξία για τον πληθωρισμό ανεβάζει την Wall Street

Οι μετοχές κατέγραψαν την Τρίτη μέτρια κέρδη λόγω της εικασίας ότι η έκθεση της Πέμπτης για τις τιμές καταναλωτή τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ θα δείξει περαιτέρω άμβλυνση, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στην οικοδόμηση της υπόθεσης ότι η Fed θα επιβραδύνει το καθεστώς αύξησης των επιτοκίων της. Ο αμερικανικός CPI, λοιπόν, αναμένεται να υποχωρήσει στο 6,5% ετησίως από 7,1% τον Νοέμβριο.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) έκλεισε την Τρίτη με άνοδο +0,70%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) με άνοδο +0,56% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με άνοδο +0,88%.

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης θετικοί εκτός από αυτόν των Απαραίτητων Κατ/ών Αγαθών.

Μετοχές

Η Warner Bros Discovery (WBD) έκλεισε με άνοδο άνω του +8% για να ηγηθεί των κερδισμένων του S&P 500 και του Nasdaq 100, αφού η Bank of America πρόσθεσε τη μετοχή στη λίστα 1 των ΗΠΑ, λέγοντας ότι οι αντίθετοι «άνεμοι» θα πρέπει να μειωθούν καθώς οι μακροοικονομικές συνθήκες βελτιώνονται και ότι το προφίλ κινδύνου της εταιρείας είναι εξαιρετικά ελκυστικό στα τρέχοντα επίπεδα.

Η Netflix (NFLX) έκλεισε με άνοδο άνω του +3%, αφού η Goldman Sachs αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 225 από 200 δολάρια.

Η Amazon.com (AMZN) έκλεισε με άνοδο άνω του +2% μετά την ανακοίνωση ότι θα επεκτείνει την υπηρεσία παράδοσης Prime σε περισσότερα διαδικτυακά καταστήματα και ότι η υπηρεσία «Αγοράστε με Prime» θα είναι ευρέως διαθέσιμη στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του μήνα.

Η Meta Platforms (META) έκλεισε επίσης με άνοδο άνω του +2%, αφού έρευνα της JPMorgan Chase ανέδειξε την εταιρεία ως την κορυφαία σε απόδοση μετοχή μεγάλης κεφ/ης στο διαδίκτυο φέτος.

Η Illumina (ILMN), από την άλλη, έκλεισε με πτώση άνω του -6% για να ηγηθεί των χαμένων στον Nasdaq 100 μετά την πρόβλεψη για κέρδη ανά μετοχή το 2023 από 1,25 έως 1,50 δολάρια ανά μετοχή, χαμηλότερα από την πρόβλεψη για 2,99 δολάρια ανά μετοχή.

Η Boeing (BA), τέλος, έκλεισε με πτώση -0,9% και ηγήθηκε των χαμένων του Dow Jones Industrials μετά την υποβάθμιση της μετοχής από τη Morgan Stanley σε equal weight από overweight.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με πτώση -20 μ.β. και η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε κατά +8,1 μ.β., στο 3,613%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.