Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Ανάμεικτες ξεκίνησαν οι μετοχές την εβδομάδα στη Wall Street

  • Home
  • Market News
  • Ανάμεικτες ξεκίνησαν οι μετοχές την εβδομάδα στη Wall Street

Οι μετοχές τη Δευτέρα διαμορφώθηκαν ανάμεικτες, αφού ο Nasdaq 100 ανέβηκε νωρίτερα σε υψηλό 3 εβδομάδων. Οι περισσότερες μετοχές εγκατέλειψαν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους, αφού η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Daly, δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να ανακηρύξει κανείς νίκη επί του πληθωρισμού και αναμένει ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κάπου πάνω από το 5% πριν κάνει παύση.

Επιπλέον, τη συνολική αγορά επιβάρυνε και η αδυναμία των αμυντικών εταιρειών λόγω της ανησυχίας ότι η εκλογή του Kevin McCarthy ως Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων θα δημιουργήσει κινδύνους για τις αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ, καθώς μέρος της συμφωνίας για την εκλογή του φέρεται να περιλαμβάνει ένα ανώτατο όριο για τις διακριτικές δαπάνες του οικονομικού έτους 2024 σε όλη την κυβέρνηση στα επίπεδα του 2022.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) έκλεισε με πτώση -0,08%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) με πτώση -0,34% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με άνοδο +0,62%.

Οι περισσότεροι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν αρνητικοί, με μεγαλύτερο χαμένο αυτόν της Υγείας, ενώ μεγαλύτερος κερδισμένος ήταν αυτός της Πληροφορικής Τεχνολογίας.

Μετοχές

Η πτώση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου τη Δευτέρα σε χαμηλό 3 εβδομάδων προκάλεσε ράλι στις μετοχές τεχνολογίας. Έτσι, η Nvidia (NVDA) και η Advanced Micro Devices (AMD) έκλεισαν με άνοδο άνω του +5%, ενώ η Salesforce (CRM) έκλεισε με άνοδο άνω του +4% για να ηγηθεί των κερδισμένων του Dow Jones Industrials. Επιπλέον, η Intel (INTC), η Marvell Technology (MRVL), η Applied Materials (AMAT) και η Crowdstrike Holdings (CRWD) έκλεισαν με άνοδο άνω του +2%.

Η Tesla (TSLA) έκλεισε με άνοδο άνω του +5% και ηγήθηκε των κερδισμένων στον S&P 500, χάρη στις ελπίδες ότι η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα θα βελτιωθεί καθώς η Κίνα επιταχύνει το ρυθμό επαναλειτουργίας της. Άλλοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων επίσης βγήκαν κερδισμένοι με τη Lucid Group (LCID) να κλείνει με άνοδο άνω του +6% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Nasdaq 100, και τη Rivian Automotive (RIVN) με άνοδο άνω του +1%.

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών σημείωσαν επίσης ράλι, αφού ο διευθύνων σύμβουλος της Delta Air Lines Bastian δήλωσε ότι βλέπει μια πολύ ισχυρή χρονιά για τα ταξίδια στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του 2023.  Ως αποτέλεσμα, η μετοχή της American Airlines Group (AAL) έκλεισε με άνοδο άνω του +3% ενώ η United Airlines Holdings (UAL) και η Delta Air Lines (DAL) έκλεισαν με άνοδο άνω του +2%.

Η Lululemon Athletica (LULU), από την άλλη, έκλεισε με πτώση άνω του -9% για να ηγηθεί των ηττημένων στον Nasdaq 100 μετά τη μείωση των προβλέψεών της για συρρίκνωση του μικτού περιθωρίου κέρδους έως και 1,1% στο τρίμηνο που λήγει τον Ιανουάριο έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για αύξηση 0,2%.

Η Pfizer (PFE), τέλος, έκλεισε με πτώση άνω του -4%, αφού έχασε στην προσπάθειά της να επανεξετάσει το Ανώτατο Δικαστήριο την απόφαση για το φάρμακο tafamidis για τις καρδιακές παθήσεις και το αδιέξοδο με την Κίνα στις συνομιλίες για τη διαπραγμάτευση της τιμής για τη θεραπεία paxlovid Covid-19.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με άνοδο +13 μ.β. και η απόδοση των 10ετών υποχώρησε κατά -3,3 μ.β., στο 3,525%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.