Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Τα αναμενόμενα δεδομένα για τον CPI των ΗΠΑ κράτησαν την αγορά κοντά στα χθεσινά επίπεδα

  • Home
  • Market News
  • Τα αναμενόμενα δεδομένα για τον CPI των ΗΠΑ κράτησαν την αγορά κοντά στα χθεσινά επίπεδα

Η έκθεση του ΔΤΚ των ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο ήταν η αναμενόμενη στο +6,5% ετησίως, υποστηρίζοντας το ράλι στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των χρηματιστηριακών δεικτών. Ωστόσο, τα κέρδη περιορίστηκαν αφού ο βασικός δείκτης υπηρεσιών, εξαιρουμένων των καταφυγίων, που αναφέρθηκε από τον πρόεδρο της Fed, Powell, ως εστίαση των φορέων χάραξης πολιτικής, αυξήθηκε +0,3% m/m τον Δεκέμβριο, υψηλότερα από την αύξηση +0,1% m/m τον Νοέμβριο. Επίσης, οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας των ΗΠΑ μειώθηκαν απροσδόκητα σε χαμηλό 3,5 μηνών, γεγονός που είναι επιθετικό για την πολιτική της Fed.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) έκλεισε με άνοδο +0,34%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) με άνοδο +0,64% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με άνοδο +0,50%.

Όλοι σχεδόν οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν θετικοί, με μόνες εξαιρέσεις αυτούς της Υγείας, των Υπηρεσιών Δημόσιας Ωφέλειας και των Απαραίτητων Κατ/ών Αγαθών.

Μετοχές

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών σημείωσαν ράλι την Πέμπτη, αφού η American Airlines Group ανακοίνωσε προκαταρκτικά προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή του τέταρτου τριμήνου ύψους 1,12-1,17 δολαρίων, πολύ πάνω από την εκτίμηση των 60 σεντς.  Ως αποτέλεσμα, η μετοχή της (AAL) έκλεισε με άνοδο άνω του +9% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον S&P 500.  Επιπλέον, η United Airlines Holdings (UAL) έκλεισε με άνοδο άνω του +7%, οι Delta Air Lines (DAL) και Alaska Air Group (ALK) έκλεισαν με άνοδο άνω του +3% και η Southwest Airlines (LUV) με άνοδο άνω του +2%.

Οι ενεργειακές μετοχές και οι πάροχοι ενεργειακών υπηρεσιών κινήθηκαν επίσης ανοδικά, καθώς η τιμή του αργού WTI αυξήθηκε περισσότερο από +1% σε υψηλό 1 εβδομάδας. Έτσι, η APA Corp (APA) έκλεισε με άνοδο άνω του +3% και οι Schlumberger (SLB), Haliburton (HAL), Marathon Petroleum (MPC), Baker Hughes (BKR), Occidental Petroleum (OXY) και Diamondback Energy (FANG) με άνοδο άνω του +2%.

Η Warner Bros Discovery (WBD) έκλεισε με άνοδο άνω του +4% αφού ανακοίνωσε ότι η τιμή της νέας μηνιαίας συνδρομής χωρίς διαφημίσεις στις ΗΠΑ θα αυξηθεί άνω του +6%, στα 15,99, δολάρια με άμεση ισχύ.

Η Walt Disney (DIS) έκλεισε με άνοδο άνω του +3% για να ηγηθεί των κερδισμένων του Dow Jones Industrials, αφού η Rosenblatt Securities δήλωσε ότι η ώθηση του ακτιβιστή επενδυτή Peltz στο διοικητικό συμβούλιο της Disney θα μπορούσε να βοηθήσει σε αλλαγές στη διοίκηση και σε περικοπές κόστους που θα ωφελήσουν την εταιρεία.

Στους χαμένους της ημέρας, η Illumina (ILMN) έκλεισε με πτώση άνω του -5% για να ηγηθεί των χαμένων στον Nasdaq 100, αφού το Reuters ανέφερε ότι η εταιρεία είναι πιθανό να δει πρόστιμο της ΕΕ ύψους 10% του παγκόσμιου ετήσιου κύκλου εργασιών της επειδή έκλεισε την εξαγορά της Grail χωρίς να περιμένει την αντιμονοπωλιακή έγκριση της ΕΕ.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με άνοδο +25,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών ομολόγων υποχώρησε κατά -8,8 μ.β., στο 3,451%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.