Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Τα αρνητικά οικονομικά νέα συνεχίστηκαν και την Τετάρτη για την Wall Street

  • Home
  • Market News
  • Τα αρνητικά οικονομικά νέα συνεχίστηκαν και την Τετάρτη για την Wall Street

Τα αρνητικά οικονομικά νέα συνεχίστηκαν και την Τετάρτη με τις αντίστοιχες επιπτώσεις στην αμερικανική αγορά. Οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο μειώθηκαν κατά -1,1% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από τις προσδοκίες για -0,9% σε ετήσια βάση και τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και ένα χρόνο. Επίσης, οι λιανικές πωλήσεις του Δεκεμβρίου χωρίς τα αυτοκίνητα μειώθηκαν κατά -1,1% μ.μ., ασθενέστερα από τις προσδοκίες για -0,5% μ.μ. και τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 22 μηνών.

Ο δείκτης τελικής ζήτησης PPI Δεκεμβρίου αυξήθηκε κατά +6,2% σε ετήσια βάση, ασθενέστερα από τις προσδοκίες για +6,8% σε ετήσια βάση, ενώ ο ΔΤΚ εκτός τροφίμων και ενέργειας τον Δεκέμβριο αυξήθηκε κατά +5,5% σε ετήσια βάση, ασθενέστερα από τις προσδοκίες για +5,6% σε ετήσια βάση και τη μικρότερη αύξηση των τελευταίων 19 μηνών.

Η μεταποιητική παραγωγή των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο μειώθηκε κατά -1,3% μ.μ., ασθενέστερα από τις προσδοκίες για -0,2% μ.μ..

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) έκλεισε με πτώση -1,56%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) με πτώση -1,81% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με πτώση -1,27%.

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης αρνητικοί με μεγαλύτερο χαμένο αυτόν των Απαραίτητων Κατ/ών Αγαθών.

Μετοχές

Οι μετοχές συσκευασμένων τροφίμων υποχώρησαν λόγω των ανησυχιών για την ύφεση. Ως αποτέλεσμα, η Kraft Heinz (KHC) έκλεισε με πτώση άνω του -6% και ηγήθηκε των χαμένων στον S&P 500 και στον Nasdaq 100. Επίσης, οι McCormick & Co (MKC) και General Mills (GIS) έκλεισαν με πτώση άνω του -4% και οι Campbell Soup (CPB) και Mondelez International (MDLZ) με πτώση μεγαλύτερη του -3%, μεταξύ άλλων.

Η Warner Bros Discovery (WBD) έκλεισε με πτώση άνω του -4% μετά τα στοιχεία της FilmLA που έδειξαν ότι η τηλεοπτική παραγωγή στο Λος Άντζελες το δ’ τρίμηνο μειώθηκε κατά -24% σε ετήσια βάση και τα γυρίσματα για τηλεοπτικές διαφημίσεις μειώθηκαν κατά -34% σε ετήσια βάση, καθώς οι εταιρείες απέσυραν τις διαφημιστικές δαπάνες.

Η International Business Machines (IBM) έκλεισε με πτώση άνω του -3% μετά την υποβάθμιση της μετοχής από τη Morgan Stanley σε equal weight από overweight.

Η Charles Schwab (SCHW) έκλεισε με πτώση άνω του -2% μετά την ανακοίνωση προσαρμοσμένων κερδών ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο ύψους 1,07 δολαρίων, κάτω από την εκτίμηση των 1,09 δολαρίων.

Η Moderna (MRNA), από την άλλη, έκλεισε με άνοδο άνω του +3% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Nasdaq 100 μετά την ανακοίνωση ότι μια μελέτη φάσης 3 του εμβολίου RSV πέτυχε τα πρωτεύοντα τελικά σημεία αποτελεσματικότητας.

Ομόλογα

Οι ασθενέστερες του αναμενόμενου εκθέσεις για τις λιανικές πωλήσεις, τη μεταποιητική παραγωγή και τον PPI ενίσχυσαν τις εικασίες ότι η Fed θα επιβραδύνει την επιθετική εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της και ώθησαν τα ομόλογα προς τα πάνω. Έτσι, τα 10ετή Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με άνοδο +1-7,5/32 μονάδες και η απόδοση των 10ετών υποχώρησε κατά -17,8 μ.β., στο 3,370%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.