Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Η Kraken σταματάει την υπηρεσία Crypto Staking στις ΗΠΑ – Σε ελεύθερη πτώση η κρυπτο-αγορά

  • Home
  • Crypto News
  • Η Kraken σταματάει την υπηρεσία Crypto Staking στις ΗΠΑ – Σε ελεύθερη πτώση η κρυπτο-αγορά

H είδηση ότι το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Kraken θα τερματίσει αμέσως την υπηρεσία crypto staking για πελάτες στις ΗΠΑ και θα καταβάλει 30 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τις κατηγορίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) ότι προσέφερε μη εγγεγραμμένους τίτλους, ταρακούνησε σύσσωμη τη βιομηχανία και προκάλεσε μια απότομη βουτιά σε όλα τα κρυπτονομίσματα.

Ενώ ο ιστότοπος της Kraken προσέφερε απόδοση 20% για την υπηρεσία staking, το δελτίο τύπου της SEC ανέφερε ότι μπορεί να φτάσει το 21%. Ο χαρακτηρισμός της SEC για τη ρύθμιση του staking της Kraken υπογράμμισε τους κινδύνους που αναλαμβάνουν οι επενδυτές όταν στοιχηματίζουν τα token τους με παρόχους οι οποίοι τους παρέχουν πολύ μικρή προστασία.

Bitcoin (BTC)

Έτσι, μέσα σε ένα 24ωρο που προκάλεσε νέες ανησυχίες για το μέλλον της ρύθμισης της κρυπτογράφησης, το bitcoin έπεσε στα 21.827 δολάρια, μια πτώση άνω του 5% που έστειλε το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στο χαμηλότερο επίπεδό του εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

Ethereum (ETH) και Altcoins

To ether συμπεριφέρθηκε παρόμοια, πέφτοντας από την προηγούμενη στήριξή του άνετα πάνω από τα 1.600 δολάρια περίπου στα 1.546 δολάρια, μια πτώση 5,3% από από χθες, που ήταν μέρος μιας ευρύτερης πτώσης της αγοράς.

Η πτώση μετά από μια άνοδο πέντε εβδομάδων ξεκίνησε αφού ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase, Brian Armstrong, έγραψε στο Twitter την Τετάρτη ότι η εταιρεία του είχε ακούσει φήμες ότι η SEC ήθελε να απαγορεύσει στους μικροεπενδυτές να ασχολούνται με το crypto staking, την τεχνική που δημιουργεί εισόδημα και βρίσκεται στον πυρήνα της λειτουργίας των αλυσίδων μπλοκ, συμπεριλαμβανομένου του Ethereum.

Όπως είναι φυσικό επόμενο, τα altcoins βρίσκονται επίσης σε ελεύθερη πτώση, με κάποια όπως τα AVAX (Avalanche), DOT (Polkadot) και LINK (Chainlink) να έχουν πέσει πάνω από 8%.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το blockchain, τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς αγοράζω κρυπτονομίσματα μεταβείτε εδώ.

Για τη συνεχή σας live ενημέρωση επισκεφθείτε το OT Markets Live και συντονιστείτε για το καθημερινό σχόλιο στο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στον «Αντικριστή» του Οικονομικού Ταχυδρόμου.