Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι μετοχές την Παρασκευή

  • Home
  • Market News
  • Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι μετοχές την Παρασκευή

Η ανάλυση του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο αυξήθηκε κατά 1,5 σε υψηλό 13 μηνών, στο 66,4, υψηλότερα από τις προσδοκίες του 65,0.

Επιπλέον, οι προσδοκίες για τον ετήσιο πληθωρισμό του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν 0,3 στο 4,2%, υψηλότερα από τις προσδοκίες του 4,0%, ενώ οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό 5-10 ετών του Φεβρουαρίου παρέμειναν αμετάβλητες στο 2,9%, ακριβώς όπως αναμενόταν.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο 0,22%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) με άνοδο 0,50% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με πτώση 0,62%.

Οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης με μικτά πρόσημα, με μεγαλύτερο κερδισμένο αυτόν της Ενέργειας και μεγαλύτερο χαμένο αυτόν των Κατ/κών Αγαθών Διακριτικής Ευχέρειας.

Μετοχές

Η άνοδος του αργού πετρελαίου WTI σε υψηλό 1,5 εβδομάδας την Παρασκευή έδωσε ώθηση στους παραγωγούς ενέργειας και στους παρόχους ενεργειακών υπηρεσιών. Έτσι, η Valero Energy (VLO) και η Marathon Oil (MRO) έκλεισαν με άνοδο άνω του 6%, οι Diamondback Energy (FANG), η Devon Energy (DVN) και η Phillips 66 (PSX) με άνοδο άνω του 5%, ενώ η Chevron (CVX), μεταξύ άλλων, έκλεισε με άνοδο άνω του 2% και ηγήθηκε των κερδισμένων του Dow Jones Industrials.

Η Expedia Group (EXPE), από την άλλη, έκλεισε με πτώση άνω του 8% μετά την ανακοίνωση των ακαθάριστων κρατήσεων του δ’ τριμήνου ύψους 20,51 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χαμηλότερα από την εκτίμηση για 21,06 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Booking Holdings (BKNG) σημείωσε επίσης πτώση άνω του 4% στην είδηση.

Η Salesforce (CRM) έκλεισε με πτώση άνω του 3% και ηγήθηκε των χαμένων του Dow Jones Industrials, αφού η UBS δήλωσε ότι οι έλεγχοι με τους μεγαλύτερους συνεργάτες της έδειξαν ότι έχασαν τους στόχους τους για το δ’ τρίμηνο, γεγονός που υποδηλώνει αδυναμία.

Το άλμα της απόδοσης του 10ετούς σε υψηλό 5 εβδομάδων υποβάθμισε τις μετοχές τεχνολογίας. Ως αποτέλεσμα, η Tesla (TSLA) έκλεισε με πτώση άνω του 5%, οι Nvidia (NVDA) και Netflix (NFLX) με πτώση άνω του 4%, ενώ οι Datadog (LRCX), Zoom Video Communications (LRCX) και Crowdstrike Holdings (CRWD) με πτώση άνω του 3%. Επιπλέον, οι Meta Platforms (META), Advanced Micro Devices (AMD), KLA Corp (KLAC), Microchip Technology (MCHP) και Lam Research (LRCX) έκλεισαν με πτώση μεγαλύτερη του 2%.

Η Lyft (LYFT), τέλος, έκλεισε με πτώση άνω του 36% μετά την πρόβλεψη εσόδων α’ τριμήνου ύψους 975 εκατ. δολαρίων, πολύ χαμηλότερα από την εκτίμηση για 1,09 δισ. δολάρια.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με πτώση 11 μ.β. και η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε κατά 8,7 μ.β., στο 3,745%.

Για ενημέρωση σχετικά με το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Για τη συνεχή σας live ενημέρωση επισκεφθείτε το OT Markets Live και συντονιστείτε για το καθημερινό σχόλιο στο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στον «Αντικριστή» του Οικονομικού Ταχυδρόμου.