Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Μικτά πρόσημα είδε η Wall Street την Παρασκευή σε μια ακόμη πιεσμένη συνεδρίαση

  • Home
  • Market News
  • Μικτά πρόσημα είδε η Wall Street την Παρασκευή σε μια ακόμη πιεσμένη συνεδρίαση

Οι μετοχές δέχθηκαν πιέσεις την Παρασκευή, καθώς τα σχόλια των κεντρικών τραπεζών που ήταν επιθετικά ενίσχυσαν τις προσδοκίες για υψηλότερα παγκόσμια επιτόκια ενώ και  μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ προειδοποίησε ότι οι αγορές κινδυνεύουν να υποτιμήσουν τον πληθωρισμό.

Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 ($SPX) έκλεισε με πτώση 0,28%, σε χαμηλό 2 εβδομάδων, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) έκλεισε με άνοδο 0,39% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με πτώση 0,68%.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν και οι κλάδοι του S&P 500, με μεγαλύτερο κερδισμένο αυτόν των Απαραίτητων Κατ/κών Αγαθών και μεγαλύτερο χαμένο αυτόν της Ενέργειας.

Μετοχές

Η πτώση άνω του 2% του αργού πετρελαίου WTI την Παρασκευή σε χαμηλό 1,5 εβδομάδας επιβάρυνε τις μετοχές ενέργειας και τους παρόχους ενεργειακών υπηρεσιών. Ως αποτέλεσμα, οι APA Corp (APA), Haliburton (HAL) και Phillips 66 (PSX) έκλεισαν με πτώση άνω του 5%, ενώ οι Devon Energy (DVN), Diamondback Energy (FANG) και Schlumberger (SLB) με πτώση άνω του 4%.  Επιπλέον, οι ConocoPhillips (COP), Marathon Oil (MRO), Baker Hughes (BKR), Exxon Mobil (XOM) και Valero Energy (VLO) έκλεισαν με πτώση μεγαλύτερη του 3% και η Chevron (CVX) με πτώση άνω του 2% για να ηγηθεί των χαμένων του Dow Jones Industrials.

Η Airbnb (ABNB) έκλεισε με πτώση άνω του 5% για να ηγηθεί των χαμένων στον Nasdaq 100, μετά την υποβάθμιση της μετοχής από την Phillip Securities σε “accumulate” από “buy”.

Η Moderna (MRNA) έκλεισε με πτώση άνω του 3% μετά την ανακοίνωση μικτών αποτελεσμάτων στη δοκιμή Φάσης 3 του αντιγριπικού εμβολίου mRNA-1010.

Οι μετοχές των απαραίτητων καταναλωτικών αγαθών ανέκαμψαν σε ένα αμυντικό παιχνίδι από την πτώση στην ευρύτερη αγορά, ώστε οι Campbell Soup (CPB), Colgate Palmolive (CL), Hershey Co (HSY), Kellogg (K), General Mills (GIS) και Procter & Gamble (PG) έκλεισαν με άνοδο άνω του 2%. 

Η Coca-Cola (KO), τέλος, έκλεισε με άνοδο άνω του 1%, αφού η Citigroup ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής με σύσταση αγοράς και τιμή-στόχο τα 68 δολάρια.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με άνοδο 3,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών υποχώρησε κατά 4,2 μ.β., στο 3,819%.

Για ενημέρωση σχετικά με το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Για τη συνεχή σας live ενημέρωση επισκεφθείτε το OT Markets Live και συντονιστείτε για το καθημερινό σχόλιο στο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στον «Αντικριστή» του Οικονομικού Ταχυδρόμου.