Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

H SEC μηνύει τον Do Kwon και την Terraform Labs για παραπλάνηση των επενδυτών

  • Home
  • Crypto News
  • H SEC μηνύει τον Do Kwon και την Terraform Labs για παραπλάνηση των επενδυτών
Η SEC μηνύει την Terraform Labs και τον Do Kwon για παραπλάνηση των επενδυτών σχετικά με το TerraUSD Stablecoin

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) μήνυσε την Terraform Labs, την εταιρεία πίσω από το αποτυχημένο stablecoin TerraUSD και τον συνιδρυτή της, Do Kwon, την Πέμπτη.

Η SEC ισχυρίστηκε ότι η Terraform και ο Kwon παραπλάνησαν τους επενδυτές σχετικά με μια σειρά από ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του ποιός χρησιμοποιούσε το TerraUSD για πληρωμές, και αποκάλεσαν τόσο το πρωτόκολλο Anchor όσο και το token LUNA «τίτλους κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων», σύμφωνα με την καταγγελία, ενώ κατηγορεί την εταιρεία και τον Kwon για απάτη, πώληση μη καταχωρημένων κινητών αξιών, πώληση μη καταχωρημένων ανταλλαγών βάσει τίτλων και άλλες σχετικές αξιώσεις.

Να θυμίσουμε, επίσης, πως η κατάρρευση του TerraUSD πέρυσι οδήγησε σε ένα κύμα πτωχεύσεων στη βιομηχανία κρυπτογράφησης.

Bitcoin (BTC)

Oι επενδυτές φάνηκε να έχουν δεύτερες σκέψεις σχετικά με τον επίμονο πληθωρισμό, τη νομισματική πολιτική της Fed και τα προβλήματα της βιομηχανίας κρυπτογράφησης, με αποτέλεσμα το bitcoin να υποχωρήσει και πάλι κάτω από τις 24.000, περίπου 23.750 δολάρια, μειωμένο κατά 3,67% τις τελευταίες 24 ώρες.

Ethereum (ETH) και Altcoins

Το ΕΤΗ ακολούθησε παρόμοια πορεία με το BTC, ανεβαίνοντας αρκετά πάνω από τα 1.700 δολάρια για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα πριν υποχωρήσει κοντά στα 1.660 δολάρια, με πτώση μεγαλύτερη από μία ποσοστιαία μονάδα.

Άλλα σημαντικά κρυπτονομίσματα επίσης ταλαντεύτηκαν με το APT, το token του πρωτοκόλλου επιπέδου 1 Aptos, να βυθίζεται πρόσφατα πάνω από 11%, ενώ το MATIC, το εγγενές κρυπτονόμισμα του blockchain επιπέδου 2 Polygon Network σημείωσε άνοδο σχεδόν 4%, παρά την απομείωση των κερδών νωρίτερα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το blockchain, τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς αγοράζω κρυπτονομίσματα μεταβείτε εδώ.

Για τη συνεχή σας live ενημέρωση επισκεφθείτε το OT Markets Live και συντονιστείτε για το καθημερινό σχόλιο στο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στον «Αντικριστή» του Οικονομικού Ταχυδρόμου.