Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Πιέστηκε η Wall Street μετά από νέα σχόλια αξιωματούχων της Fed

  • Home
  • Market News
  • Πιέστηκε η Wall Street μετά από νέα σχόλια αξιωματούχων της Fed

Οι μετοχές δέχθηκαν πιέσεις την Πέμπτη μετά την έκθεση PPI των ΗΠΑ για τον Ιανουάριο, η οποία ήταν ισχυρότερη του αναμενόμενου και έδειξε επίμονες πληθωριστικές πιέσεις που ήταν επιθετικές για την πολιτική της Fed.

Δείκτες

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες διεύρυναν επίσης τις απώλειές τους την Πέμπτη μετά τα επιθετικά σχόλια της προέδρου της Fed Cleveland, Loretta Mester, και του προέδρου της Fed St. Louis, James Bullard, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να υποστηρίξουν μια αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μ.β. στη συνεδρίαση της FOMC τον Μάρτιο.

Ως αποτέλεσμα, ο S&P 500 ($SPX) έκλεισε με πτώση 1,38%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) με πτώση 1,26% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με πτώση 1,93%.

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης αρνητικοί, με μεγαλύτερο χαμένο αυτόν των Κατ/κών Αγαθών Διακριτικής Ευχέρειας.

Μετοχές

Η Etsy (ETSY) έκλεισε με πτώση άνω του 8%, αφού η Citron Research προειδοποίησε τους επενδυτές να είναι προσεκτικοί απέναντι στη μετοχή και δήλωσε ότι η εταιρεία έχει γίνει το μεγαλύτερο οργανωμένο κέντρο εκκαθάρισης πλαστών προϊόντων στον κόσμο και ότι η διοίκηση της εταιρείας δεν έχει κάνει αρκετά για να ελέγξει το πρόβλημα.

Η Datadog (DDOG) έκλεισε με πτώση άνω του 7% και ηγήθηκε των χαμένων στον Nasdaq 100, αφού προέβλεψε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το 2023 στα 1,02-1,09 δολάρια, πιο αδύναμα από το consensus των 1,12 δολαρίων.

Η Tesla (TSLA) έκλεισε με πτώση άνω του 5% μετά την ανάκληση 362.758 αυτοκινήτων, αφού οι αμερικανικές αρχές δήλωσαν ότι η τεχνολογία αυτοματοποιημένης οδήγησης της εταιρείας θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Η Paramount Global (PARA) έκλεισε και αυτή με πτώση άνω του 4% μετά την ανακοίνωση των εσόδων του δ’ τριμήνου ύψους 8,13 δισ. δολαρίων, χαμηλότερα από το consensus των 8,17 δισ. δολαρίων.

Η Nvidia (NVDA) έκλεισε με πτώση άνω του 3% μετά την υποβάθμιση της μετοχής από την DZ Bank AG κατά δύο βαθμίδες σε πώληση από αγορά.

Η Cisco Systems (CSCO), από την άλλη, έκλεισε με άνοδο άνω του 5% για να ηγηθεί των κερδισμένων του Dow Jones Industrials μετά την ανακοίνωση εσόδων β’ τριμήνου ύψους 13,59 δισ. δολαρίων, πάνω από το consensus των 13,43 δισ. δολαρίων, και αύξησε την πρόβλεψη εσόδων για το σύνολο του έτους σε +9% έως +10,5% από προηγούμενη εκτίμηση +4,5% έως +6,5%, ισχυρότερη από το consensus του +5,7%.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με πτώση 5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε κατά 4,4 μ.β., στο 3,849%.

Για ενημέρωση σχετικά με το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Για τη συνεχή σας live ενημέρωση επισκεφθείτε το OT Markets Live και συντονιστείτε για το καθημερινό σχόλιο στο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στον «Αντικριστή» του Οικονομικού Ταχυδρόμου.