Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Ξεφούσκωσε το αγοραστικό μπαλονάκι του Γενικού Δείκτη

Με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, η τρίτη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας έκλεισε αδιάφορα, με τον ΓΔ να επιστρέφει κοντά στην περιοχή αμετάβλητου μετά από την -τίμια, ομολογουμένως- προσπάθεια για ανοδική συνέχιση. Και καθώς τα πρόσημα ήταν μικτά, εν απουσία σαφούς κατευθυντικότητας, δεν άλλαξε η βραχυπρόθεσμη εικόνα που θέλει τον ΓΔ να έχει ήδη αντιδράσει από τα όρια της ανοδικότητας των τελευταίων 2μιση ετών, κινούμενος προς τις 840 με άξονα περιστροφής τη ζώνη των 785. Η ενδεχόμενη απώλεια του επιπέδου αυτού δεν μπορεί παρά να απειλείσει μακροπρόθεσμες αγοραστικές θέσεις, οι οποίες έχοντας κάνει υπομονή τόσον καιρό πιθανότατα θα αποτραβηχτούν, δημιουργώντας περαιτέρω προβλήματα.

Προφανώς, ο ρυθμός δίδεται αρχικά από τη Wall Street, που βιώνει όλο αυτό το διάστημα μια ανεξέλεγκτη πίεση λόγω των πληθωριστικών κινδύνων και της συν αυτώ υφεσιακής λαίλαπας που απειλεί να κάψει συθέμελα το χρηματοοικονομικό καλυβάκι.

Για τη συνέχεια, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα εταιρικά εισηγμένα ομόλογα, κάποια εξ αυτών να συνιστούν πολύ ενδιαφέροντες επενδυτικούς προορισμούς για αμυντικά χαρτοφυλάκια, καθώς πλέον η απόδοση στη λήξη είναι διπλάσια από την ονομαστική απόδοση των επιτοκίων κουπονιών.

Στο μετοχικό κομμάτι, μόνος ο ΟΤΕ συνεχίζει να ηγείται όλου του ταμπλό, καθώς εμφανίζει συνεχώς πολύ υψηλό (σχετικά με το υπόλοιπο ταμπλό) ημερήσιο τζίρο, με τα φώτα σαφώς να έχουν μεταφερθεί εκεί.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.