Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Οι προσδοκίες της αύξησης του πληθωρισμού προκαλούν πωλήσεις μετοχών στην Wall Street

  • Home
  • Market News
  • Οι προσδοκίες της αύξησης του πληθωρισμού προκαλούν πωλήσεις μετοχών στην Wall Street

Τα σχόλια της Παρασκευής από την πρόεδρο της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, ήταν επιθετικά για την πολιτική της Fed και πτωτικά για τις μετοχές, καθώς δήλωσε ότι το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι η Fed να αυξήσει τα επιτόκια μεταξύ 4,5% και 5,0% και να παραμείνει σε αυτό το σημείο για κάποιο χρονικό διάστημα μετά από μια μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που ήταν πολύ απογοητευτική.

Δείκτες

Οι μεγάλοι δείκτες υποχώρησαν από τα υψηλά 1 εβδομάδας και κινήθηκαν απότομα χαμηλότερα μετά την εκτίναξη των αποδόσεων των ομολόγων, όταν ο δείκτης των προσδοκιών για τον πληθωρισμό αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο.  Ο δείκτης S&P 500 (SPY) έκλεισε την Παρασκευή με πτώση -2,37%, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones (DIA) με πτώση -1,34%, ο δείκτης Nasdaq 100 (QQQ) με πτώση -3,10% και ο Russell2000 με πτώση -2,66%.

Πιο συγκεκριμένα, οι κλάδοι του S&P έκλεισαν όλοι στο κόκκινο με τους μεγαλύτερους χαμένους να είναι οι πρώτες ύλες, η ενέργεια και τα καταναλωτικά αγαθά διακριτκής ευχέρειας, κλείνοντας με πτώση άνω του -3%.

Μετοχές

Οι μετοχές την Παρασκευή εγκατέλειψαν την πρόωρη άνοδο και σημείωσαν έντονες πωλήσεις.

Οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων επιβάρυναν συγκεκριμένα τις μετοχές τεχνολογίας.  Η Tesla (TSLA) και η Lam Research (LRCX) έκλεισαν με πτώση άνω του -7%.  Επίσης, η Atlassian Corp (TEAM) και η Zscaler (ZS) έκλεισαν με πτώση άνω του -6%.  Επιπλέον, η Nvidia (NVDA), η ASML Holding NV (ASML), η Applied Materials (AMAT) και η Marvel Technology (MRVL) έκλεισαν με πτώση άνω του -5%.  Τέλος, οι Amazon.com (AMZN), KLA Corp (KLAC) και Advanced Micro Devices (AMD) έκλεισαν με πτώση άνω του -4%.

Οι αμυντικές μετοχές υποχώρησαν και αυτές την Παρασκευή, αφού ο γερουσιαστής Coons δήλωσε ότι το Κογκρέσο είναι πιθανό να σταματήσει τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, τον μεγαλύτερο αγοραστή αμερικανικών όπλων στον κόσμο.  Επίσης, η Northrop Grumman δέχτηκε πιέσεις, αφού η JPMorgan Chase υποβάθμισε τη μετοχή σε ουδέτερη από overweight.  Ως αποτέλεσμα, η Northrop Grumman (NOC) έκλεισε με πτώση άνω του -7%.

Ανακοίνωση εσόδων

Η Morgan Stanley (MS) έκλεισε με πτώση άνω του -5% την Παρασκευή μετά την ανακοίνωση των εσόδων του γ’ τριμήνου ύψους 2,46 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χαμηλότερα από την πρόβλεψη των 2,69 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από την άλλη, η US Bancorp (USB) έκλεισε με άνοδο άνω του +3% την Παρασκευή για να ηγηθεί των κερδισμένων στον S&P 500 μετά την ανακοίνωση καθαρών εσόδων γ’ τριμήνου ύψους 6,33 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υψηλότερα από την πρόβλεψη των 6,22 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ και η JPMorgan Chase (JPM) έκλεισε με άνοδο άνω του +1,6% την Παρασκευή για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Dow Jones Industrials μετά την ανακοίνωση εσόδων επενδυτικής τραπεζικής γ’ τριμήνου ύψους 1,71 δισ. δολαρίων, υψηλότερα από το consensus των 1,59 δισ. δολαρίων.

Ομόλογα

Τα ομόλογα ανέκαμψαν από τα χειρότερα επίπεδά τους την Παρασκευή, αφού η πτώση των μετοχών προκάλεσε στροφή στο «ασφαλές καταφύγιο» των ομολόγων. Τα 10ετή Δεκεμβρίου (ZNZ22) έκλεισαν την Παρασκευή με πτώση -13,5 μ.β. και η απόδοση αυξήθηκε κατά +6 μονάδες βάσης στο 4,004%. 

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.