Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Lumen: Καταρρέει η τιμή της μετοχής στο ταμπλό της Νέας Υόρκης

  • Home
  • US Markets
  • Lumen: Καταρρέει η τιμή της μετοχής στο ταμπλό της Νέας Υόρκης

Η μετοχή της βασίλισσας του μερίσματος (NYSE: LUMN) κατέγραψε εκ νέου υπερπολυετή χαμηλά (30ετίας) κάτω από τα 6,40 δολάρια.

Και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αγοραστών να προκαλέσουν κάποια ανοδική αντίδραση εκμεταλλευόμενοι τη μερική άμβλυνση των επενδυτικών κινδύνων, εκείνη παραμένει να χάνει 43% σε ένα έτος.­

Η εταιρεία δίνει τη μεγαλύτερη μερισματική απόδοση (%) σε όλον τον S&P500

Πιστή στο ραντεβού με τους μετόχους της, η Lumen προσεγγίζει και φέτος το 14% (!) ετησιοποιημένο μέρισμα, με κέρδη ανά μετοχή 0,39 δολάρια, 32% μειωμένο σε ετήσια βάση, και περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας 39,61%. Καθώς όμως οι επενδυτές έχουν παρατήσει τη μετοχή στο έλεος της βαρύτητας, χωρίς κάποια σοβαρή υποστηρικτική προσπάθεια, χάθηκαν και τα εμβληματικά 10 δολάρια, τα οποία μάλιστα αφενός έχουν ψυχολογική σημασία, αφετέρου συνιστούσαν και το κάτω όριο του τριγωνικού σχηματισμού συσσώρευσης.

Οποιαδήποτε επιστροφή έως και τα 9,70 είναι δικαιολογημένη εν είδει αποσυμπίεσης από τις ρευστοποιήσεις και εν όψει αποκοπής μερίσματος, όπου και θα παραχθεί ισχυρό σήμα short με στόχο την περιοχή των 3,50 δολαρίων και έξοδο πάνω από 11,60 σε κλείσιμο εβδομάδας.

Ποιοτικά χρηματοοικονομικά μεγέθη

H εταιρεία φημίζεται για τον σταθερό κύκλο εργασιών, καθώς εδώ και πολλά τρίμηνα ανακοινώνει πέριξ των 4,6-4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνεται η ισχυρή στρέβλωση της τιμής της μετοχής, καθώς έχει προσεγγίσει τα 7 δισεκατομμύρια κεφ/ση. Ένας ανασταλτικός παράγοντας είναι η αστάθεια στα κέρδη και οι συνεχείς αυξομειώσεις, κάτι που διαφαίνεται εξάλλου στις συνεχείς “αποτυχίες” των προβλέψεων σε σχέση με τα ανακοινωθέντα. Η αξία προς EBITDA βλέπει το 4,38, επισημαίνοντας το αξιοπρόσεκτο των 35,50 δισεκατομμυρίων της πραγματικής αξίας της εταιρείας, συγκρινόμενη με την προαναφερθείσα κεφ/ση των 7, και μάλιστα με απόδοση ιδίων κεφαλαίων 16,68%, αρκετά ψηλά στη σύγκριση με άλλες ομοειδείς εταιρείες του κλάδου.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.