Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Η ενέργεια και οι ανακοινώσεις του Netflix χθεσινοί πρωταγωνιστές στη Wall Street

  • Home
  • Market News
  • Η ενέργεια και οι ανακοινώσεις του Netflix χθεσινοί πρωταγωνιστές στη Wall Street

Τα πιο πρόσφατα επιθετικά σχόλια της Fed ήταν πτωτικά για τις μετοχές, καθώς ο πρόεδρος της Minneapolis, Kashkari, δήλωσε ότι η Fed δεν μπορεί να διακόψει την εκστρατεία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της μόλις το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων φθάσει το 4,50%-4,75%, εάν ο υποκείμενος πληθωρισμός εξακολουθεί να επιταχύνεται.  Επίσης, ο πρόεδρος της Fed του St. Louis, Bullard, δήλωσε ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό συνέχισαν να εκπλήσσουν προς τα πάνω και τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν.

Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 (SPY) έκλεισε την Τετάρτη με πτώση -0,67%, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones (DIA) έκλεισε -0,33% και ο δείκτης Nasdaq 100 (QQQ) έκλεισε με πτώση -0,40%.

Οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης αρνητικά, πλην αυτού της ενέργειας, ο οποίος σημείωσε άνοδο σχεδόν +3%. Οι μεγαλύτερες απώλειες – της τάξεως του -2,56% – φάνηκαν στον κλάδο του Real Estate και πιθανότατα οφείλεται στις ειδήσεις της Τετάρτης για τις κατοικίες στις ΗΠΑ, οι οποίες τον Σεπτέμβριο υποχώρησαν κατά -8,1% από μήνα σε μήνα σε 1,439 εκατ. ευρώ, ασθενέστερα από τις προσδοκίες για 1,461 εκατ. ευρώ. 

Μετοχές

Το ράλι άνω του +3% στις τιμές του αργού προκάλεσε άνοδο στις ενεργειακές μετοχές και στους παρόχους ενεργειακών υπηρεσιών.  Η Baker Hughes (BKR) έκλεισε με άνοδο άνω του +6%, ενώ η Valero Energy (VLO) έκλεισε με άνοδο άνω του +5%.  Επιπλέον, η Haliburton (HAL) και η Schlumberger (SLB) έκλεισαν με άνοδο άνω του +4%, με την Chevron (CVX) και την Devon Energy (DVN) να ολοκληρώνουν το καρέ με άνοδο άνω του +3%.

Οι κινεζικές μετοχές που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ, από την άλλη, δέχθηκαν πιέσεις χθες λόγω της ανησυχίας ότι η Κίνα θα μπορούσε να επεκτείνει τους περιορισμούς για την πανδημία που θα περιόριζαν την οικονομική δραστηριότητα, αφού το Πεκίνο ανέφερε ότι τα νέα κρούσματα Covid αυξήθηκαν σε υψηλό 4 μηνών.  Έτσι, η Baidu (BIDU) έκλεισε με πτώση άνω του -9% για να ηγηθεί των χαμένων στον Nasdaq 100.  Επίσης, η JD.com (JD) έκλεισε με πτώση άνω του -7%, ενώ η Alibaba Group Holding (BABA) και η Pinduoduo (PDD) έκλεισαν με πτώση άνω του -6%. 

Οι ανακοινώσεις εσόδων γ’ τριμήνου συνεχίζονται αυτήν την εβδομάδα, με μεγάλο πρωταγωνιστή την Netflix, η οποία έκλεισε με άνοδο άνω του +13% για να ηγηθεί των κερδισμένων του S&P 500 και του Nasdaq 100 μετά την ανακοίνωση EPS ύψους 3,10 δολαρίων, πολύ πάνω από την πρόβλεψη των 2,12 δολαρίων καθώς και την ανακοίνωση πληρωμένων συνδρομών streaming γ’ τριμήνου ύψους 223,09 εκατομμυρίων, και αυτά ανώτερα από την πρόβλεψη των 221,7 εκατομμυρίων.

Επιπλέον, η United Airlines Holdings ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή γ’ τριμήνου 2,81 δολάρια, πολύ υψηλότερα από το consensus των 2,29 δολαρίων, με αποτέλεσμα η μετοχή της να κλείσει με άνοδο άνω του +4%, παρασύροντας και τις μετοχές άλλων μεγάλων αεροπορικών εταιρειών όπως η American Airlines Group (AAL)  (+2%) και η Delta Air Lines (DAL) (+1%).

Ομόλογα

Η απόδοση του 10ετούς αυξήθηκε σε υψηλό 14 ετών, στο 4,136%, την Τετάρτη, λόγω των ανησυχιών για τον παγκόσμιο πληθωρισμό, αφού οι τιμές καταναλωτή στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά για τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, ενώ το 10ετές Δεκεμβρίου έκλεισε κάτω 29 μ.β.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.