Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Σε υψηλό 14ετίας η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μετά τα νέα επιθετικά σχόλια της Fed

  • Home
  • Market News
  • Σε υψηλό 14ετίας η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μετά τα νέα επιθετικά σχόλια της Fed

Οι μετοχές το πρωί της Πέμπτης ανέβηκαν αρχικά χάρη στα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα των εταιρικών κερδών του γ’ τριμήνου από τις AT&T και IBM. Οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες συγκέντρωσαν επίσης στήριξη από την ενίσχυση των ευρωπαϊκών μετοχών μετά την ανακοίνωση της παραίτησης της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Liz Truss.

Δείκτες
Ο δείκτης S&P 500 (SPY) έκλεισε χθες με πτώση -0,80%, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones (DIA) με πτώση -0,30% και ο δείκτης Nasdaq 100 (QQQ) με πτώση -0,51%.
Όσον αφορά στους κλάδους του S&P 500, οι τηλεπικοινωνίες, η ενέργεια και η πληροφορική τεχνολογία έκλεισαν οριακά θετικά, με τους υπόλοιπους να κλείνουν αρνητικά και τις υπηρεσίες δημόσιας ωφέλειας να σημειώνουν την μεγαλύτερη πτώση, της τάξεως του -2,51%.

Μετοχές
Οι τραπεζικές μετοχές σημείωσαν πτώση, αφού η Wells Fargo υποβάθμισε τον τραπεζικό κλάδο σε ουδέτερο από υπερεπενδεδυμένο, λέγοντας ότι δεν βλέπει πλέον περιθώρια για υπεραπόδοση.


Ως αποτέλεσμα, η 5th Third Bancorp (FITB) και η Signature Bank of New York (SBNY) έκλεισαν με πτώση άνω του -6%, ενώ η Comerica (CMA) με πτώση άνω του -4%. Επιπλέον,η US Bancorp (USB) έκλεισαν με πτώση άνω του -3%.
Οι ανακοινώσεις των εσόδων γ’ τριμήνου συνεχίστηκαν και χθες με την Tesla (TSLA) να ανακοινώνει έσοδα ύψους 21,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χαμηλότερα από το αναμενόμενο των 22,09 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πράγμα που έριξε την μετοχή της άνω του -6% την Πέμπτη για να ηγηθεί των ηττημένων στον Nasdaq 100.


Η AT&T (T), από την άλλη, έκλεισε με άνοδο άνω του +7% μετά την ανακοίνωση προσαρμοσμένων κερδών ανά μετοχή ύψους 68 σεντς, καλύτερα από τα 60 σεντς που αναμενόταν, και αύξησε την πρόβλεψή της για τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το σύνολο του έτους σε τουλάχιστον 2,50 δολάρια από προηγούμενη εκτίμηση για 2,42-2,46 δολάρια.


Η International Business Machines (IBM), τέλος, έκλεισε με άνοδο άνω του +4% και κατέκτησε την πρώτη θέση στα κέρδη του Dow Jones Industrials μετά την ανακοίνωση εσόδων ύψους 14,11 δισ. δολαρίων, πολύ πάνω από το consensus των 13,53 δισ. δολαρίων.

Ομόλογα
Τα επιθετικά σχόλια της Fed συνεχίστηκαν και χθες, ωθώντας τις αποδόσεις των ομολόγων προς τα πάνω. Ως αποτέλεσμα, η απόδοση του 10ετούς την Πέμπτη εκτινάχθηκε σε υψηλό 14 ετών, στο 4,241%, ενώ το 10ετές Δεκεμβρίου έκλεισε χαμηλότερα κατά -20,5 μ.β.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.