Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Οι Covid Zero πολιτικές της Κίνας πιέζουν το Αμερικανικό Χρηματιστήριο

  • Home
  • Market News
  • Οι Covid Zero πολιτικές της Κίνας πιέζουν το Αμερικανικό Χρηματιστήριο

Οι οικονομικές ειδήσεις της Δευτέρας στις ΗΠΑ ήταν πτωτικές για τις μετοχές, αφού ο δείκτης PMI της S&P Global για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο υποχώρησε κατά -2,1 στο 49,9, πιο αδύναμος από τις προσδοκίες για 51,0 και με τον πιο απότομο ρυθμό συρρίκνωσης των τελευταίων 2-1/4 ετών. Επίσης, ο δείκτης PMI υπηρεσιών S&P Global των ΗΠΑ τον Οκτώβριο υποχώρησε απροσδόκητα κατά -2,7 στο 46,6, ασθενέστερα από τις προσδοκίες για αύξηση στο 49,5.

Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 (SPY) τη Δευτέρα έκλεισε με άνοδο +0,19%, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones (DIA) με άνοδο +1,34% και ο δείκτης Nasdaq 100 (QQQ) με άνοδο +1,06%.

Επιπλέον, όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν θετικοί χθες, με κυρίαρχο τον κλάδο της Υγείας, εκτός από το Real Estate και τις Πρώτες Ύλες, οι οποίοι έκλεισαν λίγο κάτω από -1%.

Μετοχές

Οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών ανέβηκαν, αφού η Raymond James δήλωσε ότι ενώ εξακολουθεί να προειδοποιεί τους επενδυτές ότι οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών μπορεί να μην είναι οι πιο αμυντικές, οι επιχειρήσεις σίγουρα είναι και δεν αναμένεται αδυναμία στα θεμελιώδη μεγέθη. Έτσι, η AT&T (T) έκλεισε με άνοδο άνω του +2% μετά την αναβάθμιση της μετοχής από την Raymond James σε strong buy από outperform.  Επίσης, η Verizon Communications (VZ) έκλεισε με άνοδο άνω του +1%.

Η Coca-Cola (KO) έκλεισε με άνοδο άνω του +2% τη Δευτέρα, αφού η JPMorgan Chase δήλωσε ότι αναμένει πιθανή άνοδο των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της την Τρίτη και ακόμη και ενίσχυση των στόχων της για τις οργανικές πωλήσεις ολόκληρου του έτους μετά τα ισχυρά αποτελέσματα της PepsiCo στις 12 Οκτωβρίου.

Μεγάλος κερδισμένος της ημέρας φαίνεται να ήταν η Avis Budget Group (CAR), η οποία έκλεισε με άνοδο άνω του +16% τη Δευτέρα μετά την αναβάθμιση της μετοχής από την JPMorgan Chase σε overweight από neutral.

Στους χαμένους της ημέρας βρίσκονται οι εισηγμένες στις ΗΠΑ μετοχές καζίνο με έκθεση στο Μακάο, οι οποίες κινήθηκαν χαμηλότερα τη Δευτέρα λόγω της ανησυχίας ότι η Κίνα θα διατηρήσει τις αυστηρές πολιτικές της για το Covid Zero. Ως εκ τούτου, η Las Vegas Sands (LVS) έκλεισε με πτώση άνω του -10% για να ηγηθεί των χαμένων στον S&P 500.  Επίσης, η Melco Resorts (MLCO) έκλεισε με πτώση άνω του -11% και η Wynn Resorts (WYNN) έκλεισε με πτώση άνω του -3%.

Η Starbucks (SBUX) έκλεισε και αυτή με πτώση άνω του -5%, λόγω των ανησυχιών ότι ο αυστηρότερος έλεγχος του Κινέζου προέδρου Xi Jinping στο κυβερνών κόμμα της Κίνας θα οδηγήσει σε σκληρές πολιτικές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης της συνέχισης των αυστηρών πολιτικών της Κίνας για το Covid Zero. Η διατήρηση των περιορισμών της πανδημίας πιστεύεται ότι θα υποβαθμίσει την οικονομική δραστηριότητα και θα πλήξει τις εταιρείες με σημαντική έκθεση στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της Starbucks.

Η Tesla (TSLA), τέλος, έκλεισε με πτώση άνω του -1% σε χαμηλό 16 μηνών μετά τη μείωση της τιμής των αυτοκινήτων της στην Κίνα κατά περίπου 5%.

Ομόλογα

Η απόδοση του 10ετούς αυξήθηκε τη Δευτέρα κατά +1,7 μ.β. στο 4,234%.  Το άλμα των προσδοκιών για τον πληθωρισμό ώθησε τις αποδόσεις των ομολόγων σε υψηλότερα επίπεδα, αφού το 10ετές breakeven inflation rate σκαρφάλωσε σε υψηλό 7 εβδομάδων τη Δευτέρα, στο 2,61%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.