Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Δεν κράτησε το θετικό momentum ο Γενικός Δείκτης

Η δεύτερη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας ήρθε με ελεγχόμενες απώλειες στο ταμπλό του ΧΑ, καθώς η μέτρια προεξοφλητική δυναμική για την αρνητική έκβαση στον πόλεμο των επιτοκίων από πλευράς ΕΚΤ εμπόδισε περαιτέρω τοποθετήσεις που θα μπορούσαν να κρατήσουν θετικούς τους τίτλους.

Έτσι, ήρθε το μόλις δεύτερο αρνητικό κλείσιμο στα τελευταία 8 για τον ΓΔ, και κοιτάμε με ενδιαφέρον τη συμπεριφορά των επενδυτών στις 855 μονάδες, όπου και οριοθετείται η κοντινή στήριξη και από όπου μπορεί να δούμε κάποιες επανατοποθετήσεις υποστηρικτικού χαρακτήρα.

Η υφιστάμενη κίνηση που έχει ξεκινήσει από τη ζώνη των 785-800 μονάδων δείχνει να οδηγεί στις 890, εν είδει αντίστασης, όπου και θα κριθεί η μεσοπρόθεσμη συνέχεια και πάντα σε συνάρτηση με τις διεθνείς αγορές και κυρίως την ευμετάβλητη Wall Street.

Σημειωτέον, αυτήν την εβδομάδα αναμένονται αντίρροπες δυνάμεις από την αρνητική προσμονή για τα επιτόκια της Fed και από τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων για τεχνολογικούς κολοσσούς, από όπου μπορεί να έλθουν εκπλήξεις που θα δώσουν τέμπο σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Τέλος, ειδική μνεία για τη μετοχή της ΙΝΚΑΤ που ταλαιπωρήθηκε από σημαντικές πωλήσεις λόγω της επερχόμενης ΑΜΚ και των αντίστοιχων υπέρ των νέων μετόχων όρων.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OTMarkets.