Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

4η ανοδική εβδομάδα για τον Γενικό Δείκτη

Στον δρόμο για τις 890 μονάδες, που αποτελούν εξάλλου και το άνω όριο της υφιστάμενης πτωτικής κίνησης, έμεινε ο Γενικός Δείκτης μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες των λίγων αγοραστών, που κατάφεραν να κλείσουν για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα θετικό τον Δείκτη.

Παράλληλα, η σαφέστατη ανθεκτικότητα που έχει επιδείξει όλο αυτό το δύσκολο για τη Wall Street διάστημα το ΧΑ, μόνο θετικά μπορεί να μεταφρασθεί, καθώς εν αντιθέσει με πολλά περασμένα έτη υπερβολής και στρέβλωσης, φέτος συνεχίζει να είναι ο αμυντικότερος όλων των υπολοίπων παγκοσμίως, καθώς χάνει μόλις 3,65% από 1/1 αντί του -επί παραδείγματι- S&P 500 που χάνει 18,15%, του Nasdaq100 που χάνει 29% ή του DAX40 που χάνει 16,63% στο εξεταζόμενο διάστημα.

Η εβδομάδα έκλεισε με μια χλιαρή συνεδρίαση στο αμετάβλητο, μετά από 11 εναλλαγές προσήμου, επιβεβαιώνοντας και τη διστακτικότητα που πλανάται στο ταμπλό, εν όψει των κρίσιμων αποφάσεων από τις Κεντρικές Τράπεζες σχετικά με τη μεταβολή της εκάστοτε νομισματικής πολιτικής.

Στο μετοχικό μέτωπο, σηματωροί είναι οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ και τράπεζες, τουλάχιστον από τη μεγάλη κεφ/ση, ενώ η μεσαία συνεχίζει και προσφέρει καλές επενδυτικές επιλογές μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα, όπως Cener, ΚΡΙ, ΕΝΤΕΡ, ΕΠΣΙΛ κ.α.

Τέλος, η αγορά εισηγμένων εταιρικών ομολόγων βρίσκεται στα ..καλύτερά της, με πολλές εκδόσεις να είναι ελκυστικές από άποψη απόδοσης στη λήξη, όπως εκείνες των ΜΟΗ, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ και ΓΕΚ.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OTMarkets.