Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Γενικός Δείκτης: Κοντινές βόλτες στην περιοχή των 870 μονάδων

Με στενό εύρος διακύμανσης και χαμηλή συν/κή δραστηριότητα συνεχίστηκε η εβδομάδα, καθώς στο ταμπλό επικράτησε νηνεμία ως προς την κατευθυντικότητα και την ένταση.

Ο Γενικός Δείκτης προσπάθησε να προσεγγίσει την περιοχή των 880 μονάδων χωρίς επιτυχία, καθώς η πρωινή αισιοδοξία αναχαιτίστηκε γρήγορα από τους λίγους πωλητές που επικράτησαν τελικά.

Η εικόνα της Τρίτης ήταν εντελώς διαφορετική από εκείνη των περισσοτέρων χρηματιστηρίων στον κόσμο, καθώς τόσο οι ευρωαγορές όσο και η Wall Street στο pre market ήταν θετικές με πολύ καλό κλίμα, εν μέσω συνεχιζόμενης άμβλυνσης κινδύνων για το βραχυπρόθεσμο διάστημα.

Παράλληλα, η προαναφερθείσα έλλειψη τζίρου δεν οδηγεί σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα, και η ανάλυση που θέλει τον Δείκτη να κινείται προς τις 890-900 μονάδες αφενός στέκει ακόμα, αφετέρου έχει δικαιολογητική βάση στην καλή συμπεριφορά των περισσοτέρων δεικτοβαρών, υπενθυμίζοντας ότι και οι ΔΕΗ και ΒΙΟ μετά από τουλάχιστον ένα έτος μπήκαν στο χορό της ανοδικότητας.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι διατρέξαμε ήδη 4 ανοδικές συνεχόμενες εβδομάδες, κάτι που βοηθά στη διατήρηση του momentum, και αναμένουμε την οικονομική ειδησεογραφία για να βρούμε καύσιμα για τη συνέχεια.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OTMarkets.