Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Στο αμετάβλητo ο Γενικός Δείκτης, τράπεζες και ΔΕΗ έσωσαν την παρτίδα

Μετά από δίκαιη μάχη, οι λιγοστοί αγοραστές στο ΧΑ κατάφεραν να μαζέψουν τις πρωινές απώλειες και να κλείσουν πέριξ του αμετάβλητου τη συνεδρίαση.

Μια συνεδρίαση που είχε να αναδείξει για άλλη μια φορά την παράδοξη ανθεκτικότητα της Αθήνας συγκριτικά με όλους τους χρηματιστηριακούς δείκτες παγκοσμίως, καθώς αφενός χθες οι ευρωπαϊκοί και οι βασικοί αμερικανικοί δείκτες στο pre market είχαν κολλήσει κάτω από 0,50%, αφετέρου από 1/1 ο ΓΔ γράφει μόλις -0,60 εν αντιθέσει με -ενδεικτικά- τον Nasdaq100 στο -32% και τον S&P500 στο -20%.

Ο βασικός πρωταγωνιστής ήταν η μετοχή της ΔΕΗ που κατάφερε να απορροφήσει πάνω από 17 εκατ. ευρώ τζίρο, σχεδόν το 1/3 του συνόλου, και παράλληλα με το θετικό της πρόσημο κατάφερε να συγκρατήσει το κύμα. Στον αντίποδα, ο ΟΠΑΠ απογοήτευσε, παρά το γεγονός ότι παραμένει άθικτος σε ανοδική τάση, εκπλήσσοντας με την επενδυτική προτίμηση.

Οι 900 μονάδες στέκουν ως αντίσταση στην πτωτικότητα του Δείκτη, από όπου αναμένονται μάχες για τη συνέχεια, παράλληλα με την ευκταία αύξηση της συν/κης δραστηριότητας.

Παραμένουμε να κοιτάμε την αγορά ομολόγων όπου παραμένουν οι προσφορές σε εταιρικά εισηγμένα ομόλογα αξιόλογων εκδοτών, όπως εκείνα των ΜΟΗ, ΕΛΧΑ και ΟΠΑΠ, που αξίζουν προσοχής από τα αμυντικά χαρτοφυλάκια.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Διαβάστε όλα τα νέα για το χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, πώς κινήθηκε ο γενικός δείκτης και τεχνική ανάλυση γενικού δείκτη.