Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Ο ενθαρρυντικός ΔΤΚ συμπαρασύρει και τα κρυπτονομίσματα στην άνοδο παρά το χάος της FTX

  • Home
  • Crypto News
  • Ο ενθαρρυντικός ΔΤΚ συμπαρασύρει και τα κρυπτονομίσματα στην άνοδο παρά το χάος της FTX

Χθες οι επενδυτές είχαν λόγο να αισιοδοξούν όταν μια απροσδόκητα θετική έκθεση για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή έδειξε ότι η πρόσφατη «δίαιτα» της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ με τις αυξήσεις των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης έχει μάλλον αρχίσει να δουλεύει προς την κατεύθυνση της μείωσης της ετήσιας περιόδου υψηλού πληθωρισμού.

Επιπλέον, φαίνεται ότι νέα στοιχεία στο θρίλερ της FTX και της Alameda Research έρχονται στο φως, καθώς πολλά πρόσωπα-κλειδιά των δύο εταιρειών είχαν γνωριστεί με τον Sam Bankman-Fried στην εταιρεία ποσοτικών συναλλαγών Jane Street όπου εργαζόταν κάποτε, ενώ άλλους τους γνώρισε στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, όπου σπούδασε.

Επιπρόσθετα, και οι 10 είναι ή ήταν κάποτε εμπλεκόμενοι σε ρομαντικές σχέσεις μεταξύ τους, περιλαμβανομένης της διευθύνουσας συμβούλου της Alameda, Caroline Ellison, η εταιρεία της οποίας έπαιξε κεντρικό ρόλο στην κατάρρευση – και η οποία, κατά καιρούς, έβγαινε με τον Bankman-Fried, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Bitcoin (BTC)

Έτσι, το bitcoin βρήκε την ευκαιρία να «φωλιάσει» πάνω από τα 17.000 δολάρια, σημειώνοντας κέρδη άνω του 6% τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς οι επενδυτές που γέμισαν με νέες ελπίδες για το οικονομικό μέλλον επέστρεψαν σε πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, μετά την απότομη βουτιά της Τετάρτης, η οποία προκλήθηκε από τη συνεχιζόμενη εξάρθρωση του FTX, είχε στείλει την τιμή του σε χαμηλά δύο ετών.

Ethereum (ETH) και Altcoins

To ether άλλαζε πρόσφατα χέρια πάνω από τα 1.270 δολάρια, σημειώνοντας επίσης άνοδο 8,44% από την Τετάρτη, την ίδια ώρα. Άλλα κρυπτονομίσματα στην πρώτη 20άδα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, πέρασαν την ημέρα στο πράσινο εν μέσω – τουλάχιστον προσωρινά – της φθίνουσας FTX και της πληθωριστικής κόπωσης.

Ακόμα και το ταλαιπωρημένο FTT του FTX, του οποίου η συσσώρευση από την αδελφή εταιρεία Alameda Research πυροδότησε το χάος που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες, ανέβηκε πρόσφατα πάνω από 32% στα 3,46 δολάρια. Το SOL της Solana, το οποίο επίσης εμφανιζόταν σε περίοπτη θέση στον ισολογισμό της Alameda, προκαλώντας συναγερμό στους επενδυτές, αυξήθηκε πρόσφατα περισσότερο από 32%.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το blockchain, τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς αγοράζω κρυπτονομίσματα μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.