Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Έκτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα για το ΧΑ

Με τον Γενικό Δείκτη να προσπαθεί, αλλά να μην κατοχυρώνει το τεχνικής και ψυχολογικής σημασίας επίπεδο των 900 μονάδων, η χρηματιστηριακή εβδομάδα έκλεισε μεν με κέρδη 2,12%, παραδόξως όμως με ένα πικρό συναίσθημα ως προς την αποτυχία να διασπάσει την τελευταία αντίσταση.

Και μάλιστα, οι πολύ υψηλοί όγκοι των σχεδόν 84 εκατομμυρίων ευρώ θα μπορούσαν να πείσουν για την ανοδική συνέχεια, ενώ ταυτόχρονα τα μακροοικονομικά των ΗΠΑ ως προς τον πληθωρισμό ενδυνάμωσαν την επενδυτική αισιοδοξία.

Από τις μετοχές, οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ και ΕΥΡΩΒ, ήταν λίγες από εκείνες με την καλύτερη συμπεριφορά, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν και μοχλό για το ενδεχόμενο ανοδικό σκέλος.

M’ αυτά και μ’ αυτά, ο ΓΔ μπήκε σε θετικό έδαφος από την 1 Ιανουαρίου (+0,50%), ο μόνος παγκοσμίως, με τους μεγάλους της Wall Street να καταγράφουν απώλειες από -28% (nasdaq100) έως -7% (Dow Jones 30).

Στη Νέα Υόρκη, οι επενδυτές υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την άμβλυνση των πληθωριστικών πιέσεων, με εμάς να μην ζυγίζουμε ακόμα σοβαρά αυτήν την εξέλιξη, ενώ η σημαντική πτώση στα κρατικά ομόλογα και η επιθετική αποδυνάμωση του δολαρίου στο ταμπλό της αγοράς συναλλάγματος συνεπικουρούν στην κρισιμότητα της κατάστασης

.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OTMarkets.